Mouku nasypat do mísy, dát do ní ušlehaná celá vejce s cukrem. Med ohřát v mikrovlnce, přidat do něj sodu s kapkou octa, přidat do mísy. Pak dáme olej a ořechy. Vše smícháme a vypracujeme tuhé těsto (asi jako linecké). Dáme vychladnout do lednice na půl hodiny. Vyválíme placku a vykrajujeme kulaté korpusy např. podle pokličky. Pečeme na vymazaném plechu (nebo na papíře). Korpusy potíráme černým čajem z obou stran, mezi ně mažeme krém, který můžeme ještě posypat citrónovou kůrou. Krémem namažeme dort i na povrchu a po stranách. Zbytky těsta upečeme a uděláme z nich drobenku, kterou posypeme dort. Do drobenky můžeme přimíchat ořechy.
2
Dort necháme v ledničce přes noc, druhý den je měkký.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Czerwenková
|22. 2. 2007 23:41
To záleží jen na vás. Já vyvaluji pláty a obkrajuji nožem pokličku, která má průměr 21 cm. Vyjde to na 2 medovníky asi o 6 plátech. Záleží, jak velké a silné si je uděláte. Zkuste a napište, jak vám chutnalo.
Danka Snášelová
|21. 2. 2007 18:41
Mám dotaz na autorku. Kolik kusů korpusů má být na jeden dort? Chtěla bych ho vyzkoušet. Děkuji
Jana Czerwenková
|20. 2. 2007 00:15
Vyzkoušejte, určitě se povede. A není zač.
bramborka
|19. 2. 2007 20:16
Tak děkuju,vyzkouším.
Jana Czerwenková
|19. 2. 2007 19:47
Bramborko, paní Michaela má pravdu. Korpus, který po upečení ztvrdne, odebere smetaně vlhkost, tzn. smetana ztuhne a korpus změkne. Mám to opravdu vyzkoušené. Funguje to stejně jako u nepečeného dortu ze zakys. smetany a piškotů.
michaela nováková
|19. 2. 2007 17:21
přesně takhle ho dělám a je výborný a smetana neteče vsákne se do korpusu
bramborka
|19. 2. 2007 13:36
Neteče vám ta smetana,když to není ničím "zafixovaný" ?