• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Medovník trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Medovník trochu jinak

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 4
      hrnek hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička ocet
    • 8
      lžíce med
    • 1,50
      hrnek ořechy
  • Krém
    • 5
      kelímek zakysaná smetana 4-5
    • 1
      hrnek cukr
  • Dále
    • citronová kůra
    • černý čaj uvařený

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypat do mísy, dát do ní ušlehaná celá vejce s cukrem. Med ohřát v mikrovlnce, přidat do něj sodu s kapkou octa, přidat do mísy. Pak dáme olej a ořechy. Vše smícháme a vypracujeme tuhé těsto (asi jako linecké). Dáme vychladnout do lednice na půl hodiny. Vyválíme placku a vykrajujeme kulaté korpusy např. podle pokličky. Pečeme na vymazaném plechu (nebo na papíře). Korpusy potíráme černým čajem z obou stran, mezi ně mažeme krém, který můžeme ještě posypat citrónovou kůrou. Krémem namažeme dort i na povrchu a po stranách. Zbytky těsta upečeme a uděláme z nich drobenku, kterou posypeme dort. Do drobenky můžeme přimíchat ořechy.
2
Dort necháme v ledničce přes noc, druhý den je měkký.
3
Poznámka: z tohoto množství jsou dorty dva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Czerwenková | 22. 2. 2007 23:41

    To záleží jen na vás. Já vyvaluji pláty a obkrajuji nožem pokličku, která má průměr 21 cm. Vyjde to na 2 medovníky asi o 6 plátech. Záleží, jak velké a silné si je uděláte. Zkuste a napište, jak vám chutnalo.

  • Danka Snášelová | 21. 2. 2007 18:41

    Mám dotaz na autorku. Kolik kusů korpusů má být na jeden dort? Chtěla bych ho vyzkoušet. Děkuji

  • Jana Czerwenková | 20. 2. 2007 00:15

    Vyzkoušejte, určitě se povede. A není zač.

  • bramborka | 19. 2. 2007 20:16

    Tak děkuju,vyzkouším.

  • Jana Czerwenková | 19. 2. 2007 19:47

    Bramborko, paní Michaela má pravdu. Korpus, který po upečení ztvrdne, odebere smetaně vlhkost, tzn. smetana ztuhne a korpus změkne. Mám to opravdu vyzkoušené. Funguje to stejně jako u nepečeného dortu ze zakys. smetany a piškotů.

  • michaela nováková | 19. 2. 2007 17:21

    přesně takhle ho dělám a je výborný a smetana neteče vsákne se do korpusu

  • bramborka | 19. 2. 2007 13:36

    Neteče vám ta smetana,když to není ničím "zafixovaný" ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý čaj Citronová kůra Cukr Hladká mouka Jedlá soda Med Ocet Ořechy Rostlinný olej Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krůtí pečeně

Plněná krůtí pečeně

Krůta po americku

Krůta po americku

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Šopský salát II.

Šopský salát II.

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

65 minut
Dort Míša

Dort Míša

20 minut
Mrkvové hranolky z trouby

Mrkvové hranolky z trouby

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

30 minut
Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty

Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty

30 minut
Domácí čokoládová granola

Domácí čokoládová granola

40 minut
Křupavé bramboráky se zelným salátem

Křupavé bramboráky se zelným salátem

25 minut
Míchanice na topinkách

Míchanice na topinkách

Poslední sledované recepty

51
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
43
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
37
Palačinky
Palačinky
34
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
30
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Kvíz: Co (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Co (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Sladké recepty z krajových kuchařek: Upečte si mouřenína, buriána nebo ještědský štrúdl
Sladké recepty z krajových kuchařek: Upečte si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
AHA.cz Kuchařová překvapila: Tohle ti přeje, Danielo

Kuchařová překvapila: Tohle ti přeje, Danielo

Mimibazar Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Dáma.cz Jaká si dát předsevzetí podle znamení? Štíři potřebují odpustit, Střelci říkat ne

Jaká si dát předsevzetí podle znamení? Štíři potřebují odpustit, Střelci říkat ne

Blesk pro ženy Od Marilyn po Jennifer: Tohle je 8 nejikoničtějších účesů všech dob

Od Marilyn po Jennifer: Tohle je 8 nejikoničtějších účesů všech dob

Ženy.cz Podzim je ve vzduchu, jak si ho letos užít na maximum? Nalaďte se redakčními tipy

Podzim je ve vzduchu, jak si ho letos užít na maximum? Nalaďte se redakčními tipy

Blesk.cz Krásná sestra Bagárové Natálie přiznala trápení: Psychická nemoc!

Krásná sestra Bagárové Natálie přiznala trápení: Psychická nemoc!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Děcka jsou v pohodě aneb Když se rodič nedívá. Tyhle rodinné momentky mluví za vše

Děcka jsou v pohodě aneb Když se rodič nedívá. Tyhle rodinné momentky mluví za vše

Blesk Horoskopy Chladní a rezervovaní. Kterých pět znamení je proslulých tímto chováním?

Chladní a rezervovaní. Kterých pět znamení je proslulých tímto chováním?

Abecedazahrady Předzahrada jako vizitka vašeho bydlení: Inspirujte se, jak krásná může být

Předzahrada jako vizitka vašeho bydlení: Inspirujte se, jak krásná může být

  • Recepty.cz
  • Medovník trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact