Masová zapečená lahůdka

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      vepřové kotlety
    • 4
      šunka
    • 150
      g anglická slanina
    • 150
      g eidam sýr
    • cibule
    • strouhanka
    • hořčice plnotučná
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekáčku naskládáme kotlety, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý kousek položíme plátek šunky, celou plochu zasypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninou, přidáme stejnou vrstvu drobně nakrájené cibule (nešetříme). Pokapeme omáčkami a zasypeme strouhaným sýrem a strouhankou. Na strouhanku poklademe slabší plátky másla. Podlijeme horkou vodou a pečeme odkryté ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Podle potřeby podléváme a povrch polijeme výpekem.
2
Podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marketka.a
    marketka.a |

    19. 1. 2015 21:48

    Výborné, chválím, určitě ještě mnohokrát uvařím ;-)

  • Lenka Piskova
    Lenka Piskova |

    28. 8. 2006 09:44

    Tenhle recept mám od své maminky, ta ho ale dělávala bez těch omáček. Vždycky se po tomhle mase jen zaprášilo :o)