Masopustní koblihy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vlažného mléka vsypeme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se zbylým cukrem, špetkou soli, vzešlým kváskem a změklým máslem, v němž jsme ušlehali žloutky. Těsto důkladně propracujeme vařečkou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.
2
Pak těsto na vale vyválíme asi na 1 cm silnou placku, vykrájíme kolečka, lžičkou naneseme marmeládu, nejlépe meruňkovou, prázdným kolečkem překryjeme, okraje stiskneme skleničkou nebo tvořítkem a přesahující těsto odkrojíme.
3
Ještě chvíli necháme kynout a mezitím si rozehřejeme vyšší vrstvu tuku (nejlépe ve fritéze), aby v něm koblihy plavaly. Smažíme po obou stranách dozlatova.
4
Usmažené koblihy pocukrujeme

Komentáře k receptu

  • Bonita S.
    Bonita S. |

    19. 2. 2012 07:33

    v psotupu chybí přidání rumu, který je napsán mezi ingrediencemi.

  • Tereza T
    Tereza T |

    11. 1. 2011 17:47

    Opraveno, děkuji a hezký den.

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    10. 1. 2011 16:34

    opět přeřadit!

Další doporučené recepty: