• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Martinské rohlíčky
    Napište svůj komentář k receptu

    Martinské rohlíčky

    autor: kacik.JP
    0.0
    moje hodnoceni
    3.6
    hodnotilo: 7
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Martinské rohlíčky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 0,50
        kg polohrubá mouka
      • 50
        g droždí
      • 2
        lžička cukr krystal
      • mléko
      • 250
        g hera
      • 1
        ks vejce
      • 1
        ks žloutek ale mohou být i celá dvě vejce
      • máslo
      • moučkový cukr na obalení

    Postup přípravy receptu

    1
    Uděláme si kvásek ze sklenky mléka 2 lžiček cukru a kvasnic. Zpracujeme 1/2 mouky s vejci, přidáme tuk a kvásek. Poté dosypáváme mouku. Necháme 15-20 min. kynout. Mezitím si dáme vařit mák s mlékem a cukrem. Těsto rozdělíme na 6 dílů a z každý vyválíme do velikosti velkého talíře. Rozdělíme na 8 dílů.
    2
    Na každý dílem dáme lžičku vychladlého máku a svineme od širšího kraje. Takto zavynuté rohlíčky poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 150-170 °C.
    3
    Ještě horké je obalíme v moučkovém cukru. Lze plnit i tvarohem či povidly.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Martinské rohlíčky pro Zuzku

    Martinské rohlíčky pro Zuzku

    Vanilkové rohlíčky

    Vanilkové rohlíčky

    Domácí rohlíčky

    Domácí rohlíčky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • jana
      jana | 17. 11. 2016 07:48

      250 g tuku na 500 g mouky je příliš, vznikne mastná koule, pochybuji, že vykyne. Tradiční recept je 150 g tuku na 500 g mouky plus ostatní přísady

    • Jana
      Jana | 17. 11. 2016 07:46

      250 g hery na půl kg mouky do kynutého těsto vytvořilo mastnou kouli, je lépe použít tradiční recept na půl kg mouky 150 g hery, atd. Tohle těsto by asi ani nevykynulo

    • Jana
      Jana | 17. 11. 2016 07:46

      250 g hery na půl kg mouky do kynutého těsto vytvořilo mastnou kouli, je lépe použít tradiční recept na půl kg mouky 150 g hery, atd. Tohle těsto by asi ani nevykynulo

    • Jajapta
      Jajapta | 9. 11. 2013 13:09

      Na půl kila mouky 50 g kvasnic? Proč, když stačí polovic?

    • kristina bleta
      kristina bleta | 15. 11. 2007 13:37

      Super. Dělám každý rok, byť s jinými nádivkami. Těsto jsem dělala podle starého receptu od známé, ale tohle je lepší, rohlíčky jsou nadýchané a jemné. Naši mají rádi nádivku z tvarohu a povidlí doplněnou o rozinky namočené v rumu.

    • Líba K.
      Líba K. | 21. 9. 2006 15:55

      Tento recept velmi ráda a často používám - když se mi nechce dělat nádivka, dávám do každého rohlíčku čtvereček hořké čokolády. Výborné je také naslano - např. šunka, sýr a zelíčko.

    • RADKA
      RADKA | 21. 9. 2006 13:32

      Opravdu staci kynout jen 15-20 min?Rohlicky pecu moc rada,deti je zboznuji.Dekuji

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Pečení Vaření Vánoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Hera Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Vejce Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bublanina

    Bublanina

    Lehký těstovinový salát

    Lehký těstovinový salát

    Nebeská Máňa

    Nebeská Máňa

    Arašídové cukroví

    Arašídové cukroví

    Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

    Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

    Povidlové rohlíčky II

    Povidlové rohlíčky II

    Vločkové řezy s krémem

    Vločkové řezy s krémem

    Jednoduché artyčoky

    Jednoduché artyčoky

    Peříčkový řez

    Peříčkový řez

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    54
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    25
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    23
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    21
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Představy vs. mateřská realita! Děkujeme za tu upřímnost

    Představy vs. mateřská realita! Děkujeme za tu upřímnost

    Reflex.cz Filip Jícha: Jediný házenkář v historii, který vyhrál Ligu mistrů za jeden tým jako hráč i trenér

    Filip Jícha: Jediný házenkář v historii, který vyhrál Ligu mistrů za jeden tým jako hráč i trenér

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    • Recepty.cz
    • Martinské rohlíčky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí