Maminčin makovec

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks žloutek
    • 300
      g cukr krupice
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 150
      g mák mletý
    • 12
      lžíce voda vařící

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky začneme šlehat a pomalu přidáváme vařící vodu (pozor ať se žloutky neuvaří!). Vyšleháme do pěny, přidáme cukr, mouku, mák a nakonec sníh z šesti bílků. Hotové těsto vylijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi tak na 200 °C a asi půl hodiny. Upozorňuji, že tento makovec je VELMI choulostivý na nárazy, tak až budete otevírat či zavírat troubu hlavně OPATRNĚ! A až ho budete vyndavat, nikde s ním neklepněte, jinak si milý makovec kecne a nebude už tak dobrý a nadýchaný. Povede-li se Vám, přeju ať si na něj nevypěstujete závislost jako já :o)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.