Malinová buchta s rumem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce malinový džem
    • 1
      lžička kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • hnědý rum Dle chuti
    • ovoce (Např. mražené maliny, ostružiny)
    • 200
      ml sladká smetana
    • máslo + mouka na vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience kromě ovoce a smetany postupně smícháme až vypracujeme hustější těsto. Rum přidáme naposledy (dle chuti). Menší pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vylijeme těsto na pekáč a navrch naklademe ovoce, množství dle chuti. Pečeme v předehřáté troubě, asi na 180, zda je buchta hotová, zjistíme pomocí špejle. Ta by měla zůstat po píchnutí do buchty čistá.
2
Pokud se nám bude zdát buchta suchá, polijeme ji po vytažení z trouby sladkou smetanou. Do vršku smetany uděláme pomocí nůžek malou dírku a smetanu rovnoměrně rozlíváme po povrchu buchty. Množství smetany záleží na množství ovoce napovrchu. Já mám radějí více smetany než ovoce.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.