Makový závin II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • hladká mouka
    • 120
      g máslo nebo jiný tuk
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce smetana nebo mléko
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 250
      g mák mletý
    • 200
      ml mléko
    • 100
      g cukr
    • rozinky namočené v rumu
    • citronová kůra trochu
    • prášek do pečiva trochu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme vláčné těsto.
2
Náplň maková: mléko svařte s cukrem a ostatními přísadami.
3
Těsto rozdělte na 2 části a obě vyválejte na 2 placky tenké, potřete nádivkou a zabalte, potřete vejcem, na několika místech propíchněte vidličkou a upečte.
4
Náplň maková: mléko svařte s cukrem a ostatními přísadami.

Komentáře k receptu

  • katinka
    katinka |

    23. 5. 2016 17:22

    a nemusí se to nechat kynout že ne?

  • marie
    marie |

    3. 11. 2012 17:55

    Doplníte prosím množství mouky??????? :-\

  • pippiva
    pippiva |

    15. 10. 2011 17:31

    Mnozstvi mouky ?

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    13. 3. 2008 17:45

    No chuťově to není špatné, ale na množství těsta, je to hodně nádivky.Řekla bych, že z kynutého těsta je ten závin lepší.

  • helena pelichova
    helena pelichova |

    19. 1. 2007 16:53

    vyválejte 2 placky a budou 2 rolády,nějak jsem se upsala,díky

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    18. 1. 2007 11:45

    Tak, že z toho jsou 2 záviny ? a nebo je to placka -mák - placka a pak zabalit ? Nějak si to neumím představit. Jinak ráda to zkusím, protože makové - to já můžu a zdá se jednoduché těsto, protože je bez kvasnic a tudíž se nemusí vypracovávat a nechat kynout.