Lyonské brambory

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • 8
      ks brambory 6-8
    • 2
      ks cibule 1-2
    • 1
      kelímek smetana
    • 1
      lžička podravka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kari
    • 1
      lžička grilovací koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vymazaného pekáče krájíme na tenká kolečka syrové brambory; vrstva brambor, vrstva cibule (na kolečka) prosypat polévkovým kořením a kari dle chuti, poslední vrstva brambor. Navrch poklademe kuřecí osolená stehna posypaná grilovacím kořením a dáme zapéct do trouby (můžeme péct i v remosce). Pečeme na na střední stupeň asi 40 minut. Pak podlijeme smetanou a pečeme dalších asi 15 minut. A servírujeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lusinda -
    Lusinda - |

    10. 11. 2008 13:22

    Pokud Franouzi nepřejmenovali Lyon na Lion tak určitě.

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    10. 11. 2008 10:23

    Jak myslíš Lusindo :-)) když Lyonské tak Lyonské a basta ! Ne ? nebo snad ?

  • Lusinda -
    Lusinda - |

    10. 11. 2008 08:31

    Snad Lyonské, ne?:o)

  • Jenda Kuchtik
    Jenda Kuchtik |

    9. 11. 2008 12:13

    Úžasná, voňavá mňamka. I zmlsané děti chválily.

  • Jenda Kuchtik
    Jenda Kuchtik |

    9. 11. 2008 12:13

    Úžasná, voňavá mňamka. I zmlsané děti chválily.