Lehounké chlebíčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozetřeme sýr a postupně k němu přiléváme smetanu a mírně šleháme. Mírně osolíme a dáme asi na 15 min. do lednice. Mezitím nakrájíme chlebíčkovou veku na plátky a ananas na malé kousky. Pak potřeme veku pomazánkou, ozdobíme plátkem šunky a posypeme ananasem. K naprosté dokonalosti můžeme ještě ozdobit srdíčkem vykrojeným vánočním vykrajovátkem z červené papriky.
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Lučina Smetana ke šlehání Sůl Šunka Veka

Komentáře k receptu

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    19. 6. 2007 18:52

    Helo, děkuju za vyčerpávající informaci. Určitě po knížce mrknu.

  • Hela -
    Hela - |

    19. 6. 2007 09:39

    Kniha s názvem : Pohoštění s vtipem a fantazií - Podrobné návody, jak netradičně upravit toasty, sendviče, hamburgery, zeleninu a ovoce pro potěšení a pohoštění nejen dětem. Nakl. Brázda v r. 2005. Koupeno 12/2006 v Intersparu za 250.-, 104 stran a 930 barevných obrázků.

  • Marketa
    Marketa |

    16. 6. 2007 01:50

    Anonyme, ja vas ujistuji, ze je to spis naopak - kdyz jsem pracovala, tak jsem mela cas obden pect, kazdy den varit a mit doma perfektni poradek, ted jsem na materske a nestiham nic - mimco je dost narocne, nikde samo nevydrzi a bohuzel pres den ani moc nespi, takze uklizim kdyz ho vezme tatinek na prochazku, prakticky uz nevarim a kupuju hotove koblihy...

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    15. 6. 2007 19:17

    Helo, doporučuji také knížku Praktická kuchyně - OBLOHY A ZDOBENÍ, nakl. Svojtka & Co. Jsou tam krásné a zajímavé věci. Neznám tu Vaši, možná je to podobné. Napsala byste mi, prosím Vás, něco bližšího o Vámi doporučované knize? Děkuji a zdravím Vás.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    14. 6. 2007 14:56

    Jasně holky, kdo chce, tak si čas na své koníčky apod. věci vždy najde čas. Je to o tom, jak si to časově člověk rozvrhne, a hlavně, je to krásně vyplněný čas. A že třeba nemám utřený prach? Nic se neděje, stejne to za mě nikdo neudělá, práce počká....

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    14. 6. 2007 14:28

    Někdo má na zdobení a "čančání" talent a baví ho to. Kdo k tomu vztah nemá, nenajde ho ani až bude v domácnosti:-)) To vím z vlastní zkušenosti. Mně se vkusně ozdobené moučníky hrozně líbí, ale po několika marných pokusech zdobím co nejjednoduššeji ( fuj, to je slovo:-)). Nebylo mi dáno...

  • Hela -
    Hela - |

    14. 6. 2007 14:15

    Ha,ha...žena v domácnosti! Jsem zaměstnaná matka dvou dětí, na vedlejšák podnikám (účetnictví pro 4 firmy). Ale dost o tom. Koho zdobení taky bere, kupte si překrásnou knížku "Pohoštění s fantazií a vtipem". Jsou to samé obrázky, názorné ukázky výroby ozdob (zvířátka, strašidla...) ze zeleniny,atd. A ještě k vykrajovátkům: každoročně jsem se trápila na Velikonoce zdobením perníkových kraslic cukrovou polevou (neumím kreslit). Teď je poleju čokoládovou polevou a na ně přilepím figurku zajíčka vykrojenou z marcipánu (strouhané mandle+moučkový cukr).A ještě raději dělám "Vystřihované kraslice"(recept zde).

  • Anonym
    Anonym |

    13. 6. 2007 22:23

    Až budu žena v domácnosti, budu si (možná) hrát s vykrajovátky. Teď jsem ráda, že stíhám.

  • Marketa
    Marketa |

    13. 6. 2007 19:27

    Ja tu pomazanku delam uz leta, ale jeste do ni pridavam rozetreny cesnek a ananasem to zdobim {delam jako jednohubky}. Zkuste to, je to moc dobre.

  • Marsí
    Marsí |

    13. 6. 2007 13:33

    Také když mám čas a chuť dělám pokusy s vykrajovátky. Na chlebíčky dávám srdíčka z plátkového sýra a okraje toho srdíčka máčím do mleté červené pariky...:-))

  • maja
    maja |

    13. 6. 2007 13:09

    Do zaváraných uhoriek dávam hviezdičky, dve veľkosti, sú také krásne, že mi je ľúto ich otvárať, ale ďakujem za nápad so srdiečkami, už sa teším

  • Hela -
    Hela - |

    13. 6. 2007 11:39

    Vykrajovátek mám asi 200 a dost se s nimi vyblbnu. Např. malá srdíčka nebo kytičky z mrkve do zavařených okurek nebo nudlové polévky ... víte jak je krásné na kolečko rohlíku položit kytičku ze šunky a na ní menší ze sýra?

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    13. 6. 2007 10:57

    Ten nápad s vykrojeným srdíčkem z červené papriky mě zaujal. JEdnoduché a může to být velmi efektní. Zvlášť na bílé pomazánce, ale i na jednohubkách.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: