Lanýže s whisky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce whisky
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 25
      g máslo
    • 25
      g kakao
    • 150
      g čokoláda s více jak 70 % kakaa
    • 1
      lžíce jogurt řecký

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouháme čokoládu, až je sypká. Smetanu, whisky, jogurt a máslo dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. V mixéru směs smícháme s čokoládou. Přes noc ji necháme v míse zakrytou fólií v ledničce. Druhý den modelujeme malé kulaté lanýže: na každý nabereme zhruba lžičku hmoty, dlaně si poprášíme kakaem a vyrábíme kuličky.
2
Každou ještě vyválíme v kakau a ihned pokládáme do košíčku. Teplo dlaní hmotu rozpouští. Lanýže uchováváme v ledničce.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.