Labužnický topinkový dezert

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kaucuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Osmažíme topinky po obou stranách, potřeme česnekem a potřeme rovnoměrnou vrstvou sirupu z cukrové řepy, který se na teplých topinkách pěkně "rozlije".
2
Podáváme jako dezert nebo jako předkrm.

Komentáře k receptu

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    10. 5. 2008 19:26

    Tak moje babička dělala něco podobného,upekla takové válečky cca 10cm dlouhé, ale nebyly plněné makem a další postup byl stejný a říkala tomu šulánky. Makem plnila koblihy a to byla taky bašta.

  • Vlaďka Daranská
    Vlaďka Daranská |

    10. 5. 2008 12:06

    I moje mamka ho vaří mimo dům:c)...bydlí na vesnici,tak s tím není problém.V prodejně zdravé výživy jsem se ptala,ale k dostání byla zatím jen melasa.Jinak,ještě jsem si vzpomněla na výbornou variantu se sirobem,kterou každoročně dělá moje babička-upeče makové buchtičky,pak je namáčí v kastrůlku s vařícím se sirobem a hned je obaluje v nastrouhaném perníku.Znáte to někdo?To jsem se ale odklonila od topinkového receptu,omlouvám se:c)

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    10. 5. 2008 11:53

    Nedá se sirob sehnat v prodejnách zdravé výživy? Kupovala jsem tam melasu, tak je možná i sirob k mání. Domácí sirob byl báječný, ale než se uvařil, tak ta ingenzivní snad ne ani vůně . V bytě bych se do něj nepustila i na vsi ho babička vařila na zimu mimo barák.

  • Vlaďka Daranská
    Vlaďka Daranská |

    10. 5. 2008 11:23

    Vážně je škoda,že se sirob nedá v českých obchod.sehnat.Dělávali ho moji prarodiče.Babička pak napekla bramborové placky nebo vdolky a v sirobu jsme je namáčeli a baštili...je to skvělý produkt!Moje mamka sirob dělala před dvěma lety,tenhle rok to doufám zopakuje.S topinkami jsem ho zatím nejedla,vyzkouším:)

  • Lukáš Koutský
    Lukáš Koutský |

    10. 5. 2008 10:57

    Sirup vozím z německa, v českých obchodech jsem jej též hledal v podstatě marně... Ale domací výroba jistě nic nezkazí...

  • Marta
    Marta |

    14. 3. 2008 12:56

    Sirup z cukrové řepy-myslíte "SIROB"?Ten vařila moje babička, ale ta už bohužel není a na sirob v krámě jsem nepřišla.