Kynutý jablečný koláč se smetanovou polevou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 75
      g máslo
    • 50
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
  • Navrch
    • 750
      g jablka nakyslá
    • 250
      ml šlehačka
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g máslo změklé
    • 100
      g cukr
    • 1
      lžíce puding
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smíchejte mouku se solí a sušeným droždím, přidejte cukr, mléko a rozpuštěné máslo. Vypracujte hladké těsto. Dejte na 20 minut kynout.
2
Jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Utřeme do pěny máslo s cukrem, přidáme pudink a žloutky. Z bílků ušleháme sníh a zvlášť i smetanu. Potom vše zlehka přimícháme do máslového krému. Potom přidáme i nastrouhaná jablka.
3
Z kynutého těsta vyválíme placku, dáme na plech a na ni vrstvu krému s jablky.
4
Pečeme 35-40 minut v troubě na 200 °C.

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    15. 11. 2006 11:53

    určitě to vyzkouším o víkendu

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    15. 11. 2006 11:17

    to vypadá moc dobře