Kynutá bábovka s Margot a džemem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vladúzka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 350
      g hladká mouka
    • 30
      g droždí
    • 150
      ml mléko vlažné
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 60
      g hera rozehřátá
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 1
      sklenice džem podle chuti
    • 2,5
      ks margotka
    • 50
      g máslo nebo Hera - rozehřátá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vlažného mléka s cukrem rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Ten pak přilijeme do mouky, přidáme ostatní přísady a vypracujeme vláčné těsto, které necháme hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na placku, na níž pak natřeme džem,na džem nastrouháme Margotky a ty pak ještě pokapeme rozehřátým máslem. Kraje placky trochu přehneme dovnitř a zavineme do rolády, kterou pak opatrně přemístíme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 45 min. při 180 °C.(horkovzduch).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.