Kvašená zelenina - přírodní

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • mrkev
    • celer
    • cibule
    • květák
    • bílé zelí
    • červené zelí
    • sůl
    • převařená voda
    • paprika slovenská

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Křížem nařízneme cibule a vršek paprik, celer nakrájíme na 1 cm plátky, menší hlávky zelí na čtvrtky, květák na růžičky. Svaříme vodu se solí (1 l vody - 3 zarovnané lžíce soli). Studeným nálevem zalejeme poskládanou zeleninu do 3 l sklenice, zatížíme a necháme při pokojové teplotě zkvasit (je to hotové zhruba za 3 týdny - měsíc). Sklenice přikryjeme kouskem plátna nebo fáčovinou, nezavíráme - vykvasí! Poté skladujeme v ledničce.
2
Kvašená zelenina je velice zdravá, přijde obzvlášť vhod, když se to trochu prežene s jídlem a pitím - spraví chuť a žaludek.

Komentáře k receptu

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    28. 11. 2005 13:36

    Opraveno.

  • Věra
    Věra |

    28. 11. 2005 13:34

    Asi jste myslela na l litr lžic soli ???? :))))) Jinak dobrý, zkusím až bude zelenina na zahrádce.