Kuřecí soté se smetanou a chřestem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Valentinka..I

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso prsa (krůtí)
    • šunkový salám
    • chřest
    • nákládané žampiony
    • kapie
    • eidam sýr
    • smetana
    • sojová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do pánve na rozpálený tuk a orestujeme. Přidáme žampiony, kapii, šunkový salám nakrájený na čtverečky (z plátků), sojovou omáčku, 250 ml smetany a necháme krátce povařit. Dochutíme solí. Přendáme do menší zapékací misky, poklademe chřestem, zasypeme hustě sýrem a dáme krátce zapéct (do rozpuštění sýru).
2
Podáváme v misce, přílohu (hranolky, opečený brambor, krokety) zvlášť na talíři.
3
Příprava chřestu: uvaříme do měkka v osolené vodě, oloupeme slupku.

Komentáře k receptu

  • Petr Jindra
    Petr Jindra |

    26. 5. 2011 11:44

    Neuvěřitelně dobré... doporučuji! :-)

  • Jerry Hide
    Jerry Hide |

    2. 2. 2010 14:12

    Narozdíl od ostatních, tohle je soté...Díky

  • Valentinka Valentinka
    Valentinka Valentinka |

    18. 2. 2008 14:10

    Podáváme v misce, v které jsme zapekli, kvůli zachování celistvosti pokrmu...ale můžete přendat opatrně na talíř, pokuď vám to vyhovuje více.

  • Vlasta
    Vlasta |

    17. 2. 2008 17:20

    Proč podáváme v misce?

  • Anonym
    Anonym |

    13. 2. 2008 09:38

    p. Klasová lepší je čerstvý chřest, ale z nálevu se dá také použít. Je pravda, že použitím chřestu z nálevu se příprava urychlí.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    12. 2. 2008 12:21

    A můžu použít chřest v nálevu? Děkuji

  • Anonym
    Anonym |

    8. 2. 2008 07:08

    To je recept přímo pro mne miluju chřest.V této kombinaci bude přdpokládám bezva.:-))PS