Kuře se zelím na pivu

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (rozporcované)
    • 3
      ks bílé zelí
    • 1
      ks pivo (10%)
    • sůl
    • koření na kuře
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze zelí vymačkáme šťávu a poklademe jej na pekáč. Omyté, osolené části kuřete položíme na zelí. Kuře okořeníme a nakrájíme na něj kousky másla. Takto připravené kuře na zelím podlijeme pivem a upečeme. Kuře na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.

Komentáře k receptu

  • Pavel Bajs
    Pavel Bajs |

    8. 7. 2009 18:11

    Zkusil jsem a vyborne, piva jsem dal cca 1 litr ale polotmaveho 10%. Zeli jsem jen vymackal, neomyval a pivo se v tom ztratilo. Vyborny recept!

  • Hana
    Hana |

    12. 1. 2007 23:23

    Pokud možno, použijte co nejméně stupňové pivo, čím větší obsal alkoholu, tím je to více hořké, jí používám Lahváč nebo Ambrosius.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 6. 2005 19:03

    Bylo to výborné. Jen zelí byo trochu hořké, což nemusí každému vyhovovat.