Kuře proti upírům

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (naporcované na malé díly)
    • grilovací koření (nebo jiné dle chuti)
    • 1
      ks smetana ke šlehání 1-1,5
    • cihla
    • 2
      ks česnek 1-2 (paličky)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře okořeníme, dáme do pekáče, namačkáme česnek i kolem kuřete, zalijeme smetanou - ne všechnu - a dáme pomalu péct do trouby tak na 180 °C. Pečeme přikryté asi hodinu, opravdu pomalinku. Je to potřeba, aby se česnek napasoval do kuřecího masa. Podle potřeby malinko podlijeme. Potom nastrouháme sýr, na kuře i kolem, opravdu hodně, zalijeme zbytkem smetany a ještě pečeme, zprvu přikryté, později odkryté, ale aby sýr zůstal lehce narůžovělý.
2
Kuře vyndáme, všechnu omáčku vylijeme do vyšší nádoby (oškrábeme i všechno lehce připečené z pekáče) a rozmixujeme. Když je moc hustá, přidám ještě trošku smetany. Omáčkou přeléváme zlatavé porce kuřete.
3
Dělám k tomu pečené brambory nebo hranolky.
4
Toho množství česneku se nemusíte bát, já dávám 1 velkou paličku nebo 1 a půl, když je menší. Česnek v tomto jídle je úplně jiný.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    3. 8. 2007 14:24

    Zkus ji vyjímečně rozmixovat, myslím, že je to zase něco jiného, já co jsem to zkusila ji mixuju vždycky. Jana

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    3. 8. 2007 09:44

    Obdivujem fantáziu autora (-ky) receptu pri vytváraní nových názvov, pretoze recept nie je nic nového pod slnkom, ale vdaka názvu ho urcite precíta viac ludí. Blahozelám!

  • Anonym
    Anonym |

    2. 8. 2007 20:01

    vyborne,delam jiz nekolik let,cesnek krajim na platky,omacku nemixuji.vrele doporucuji vsem.