Kuře na mrkvi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: myfca

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso čtvrtky
    • 0,5
      kostka máslo
    • provensálské koření
    • 8
      ks mrkev 6-8, větší
    • koření na kuře nebo grilovací koření
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V pekáčku necháme rozehřát máslo. Kuřecí čtvrtky osolíme ze všech stran, posypeme kořením na kuře a provensálským kořením. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka dáme do pekáčku a na ni položíme maso mrkev by měla být, pod kuřetem, a po stranách kuřete.
2
Dáme péct nejdříve asi hodinku přikryté a pak půl hodinky odkryté, můžete péct i déle to už záleží na troubě a na teplotě, kuře průběžně podléváme.
3
Podáváme s brambory, mrkev můžeme dát stranou, nebo i s omastkem pokládat na brambory. Toto jídlo je lehké a provensálské bylinky kuřeti dají zajímavou chuť.

Komentáře k receptu

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    10. 11. 2005 16:22

    Davam je syrove, vetsinou nakrajene na kolecka. Urcite vyzkousejte. Ja tohle delam normalne v pekaci "kacenaku" a jen se po tom zaprasi.

  • Jarka K.
    Jarka K. |

    10. 11. 2005 14:32

    Ještě dotaz: ty brambory se tam dají syrové nebo již nějak předvařené??

  • Dáša Holubcová
    Dáša Holubcová |

    10. 11. 2005 13:00

    Marcelo díky, to je dobrý nápad, určitě je k tomu příště přidám.

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    10. 11. 2005 10:37

    Delame cesto se zazvorem, ale to provensalske muze byt dobra zmena. Do pekacku davam mrkev i brambory, takze uz pak nemusim delat zadnou prilohu a navic je to krasne barevne. A kdyz jsou ty brambory mekke a natahnou stavu z kurete a mrkve, tak je o ne u nas nejvetsi bitka.