Kuře na houbách II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: BonnyViper

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrst sušené houby
    • kuřecí maso půlka kuřete nebo prsa či stehna - podle možností (kousky)
    • 2
      stroužek česnek nakrájet na plátky
    • tymián
    • sůl
    • 60
      g máslo (přibližně) na osmažení
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušené houby přelijeme vařící vodou, necháme chvíli odstát, vodu slejeme a zalijeme ještě jednou vařící vodou a opět scedíme.
2
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme plátky česneku, chvíli smažíme (nesmí ale chytit barvu), pak přidáme tymián a kousky kuřete, osolíme, osmažíme (tak dlouho, aby maso nebylo na povrchu červené).
3
Kuře včetně másla přendáme do zapékací misky, přidáme houby, zalijeme vodou (docela hodně, potřebujeme z toho vývar) a pečeme v troubě do měkka. Upečené kuře vyndáme, šťávu slejeme do hrnce, poté ji zahustíme moukou, povaříme a případně dochutíme. Kuře na talíři přelijeme vzniklou omáčkou. Příloha: rýže.

Komentáře k receptu

  • Jitka Petrásková
    Jitka Petrásková |

    21. 5. 2008 20:35

    Pro téměř shodný pokrm volím jednodušší postup - houby zaliju vařící vodou, pekáček vymažu jakýmkoli tukem, naskládám osolené a opepřené porce kuřete (nebo jiného masa). Zaliji vodou s namočenými houbami, podle nálady přidám nějaké koření (nové, bobkový list, celý pepř) a vložím přikryté do trouby asi na hodinku. Je hotovo, žádné přendavání z pánve do pekáče - škoda nádobí.