Kravince

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Remkova Jana

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 80
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g droždí
    • 4
      mléko
    • sůl trochu
  • Krém
    • 1
      balíček puding
    • 500
      ml mléko
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g tvaroh
    • 150
      g cukr
    • 120
      g máslo
    • 1
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme kynout. Vykynutý kvásek vylijeme do mouky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu kynout. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme kousky těsta, klademe je na vymazaný plech a necháme je ještě aspoň 10 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovou žmolenkou (mouka, cukr, tuk a trocha mleté skořice) a upečeme. Když pečivo vychladne, rozkrojíme jej a plníme tvarohovým krémem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzka a Pavel Matysovi
    Zuzka a Pavel Matysovi |

    3. 2. 2010 13:30

    Tak tedy nevim jak rozkrojit a plnit kdyz mi z toho vznikli takove placky,taky nevim zda to vejce melo jit do testa nebo se jen rozetrelo napovrch.Jinak chut je dobra.

  • Ladislav Dorazin
    Ladislav Dorazin |

    12. 6. 2008 20:11

    Tady tohle dělala kdysi moje stařenka a myslím,že dělala krém bez tvarohu,ale to bylo něco!!Veliká hromada tady těch "Kravinců" se snědla za odpoledne.Vyzkoušejte!