Králík na víně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks králík porce - celkem asi 2 kg
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks majoránka snítky
    • 2
      ks bobkový list
    • 0,3
      l bílé víno - suché
    • 0,3
      l vývar
    • 170
      ml zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté porce králíka potřeme solí a pepřem. Na rozehřátém oleji maso opečeme, přidáme majoránku, bobkový list, podlijeme vínem a vývarem. Dusíme pod pokličkou asi hodinu. Smetanu rozmícháme s moukou, vmícháme do výpeku a krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s brambory.

Komentáře k receptu

  • eva peterková
    eva peterková |

    10. 1. 2009 10:54

    výborné!!!!!

  • Anonym
    Anonym |

    13. 5. 2007 22:16

    Zrovna včera jsem pekla králičí hřbet, a protože trouba byla právě "okupovaná" něčím jiným, hřbet setrval napřed asi dvě hoďky v marinádě z kapky olivového oleje, citronové šťávy, sušených bylinek, bobkového listu, nového koření , jalovce, pár strouzžků českneku, cibule a kořenové zeleniny a vody - a teprve potom byl i s marinádou šoupnut k pečení - a výsledek předčil očekávání.

  • Markéta Vajnarová
    Markéta Vajnarová |

    13. 5. 2007 20:02

    Super receptík. Všem nám moc chutnalo.

  • Jitka
    Jitka |

    21. 5. 2006 09:57

    Tak jsem tento recept vyzkoušela i s kuřecíma paličkama a opět to bylo na výbornou.

  • Jitka
    Jitka |

    8. 1. 2006 17:35

    Dnešní nedělní oběd byl delikatesní, díky za super recept. Navíc králík byl z vlastních zdrojů, takže vskutku levná pochoutka.Vínečko se dopilo k obídku.