Připravíme si kvásek, poté vypracujeme těsto a necháme 1-1,5 hodiny kynout. Poté těsto vytlačíme do vymazaného plechu, naneseme na něj vychladlou makovou náplň, na ni poklademe okapané kompotované švestky a ty posypeme drobenkou.
2
<BR>Náplň: umletý mák se všemi ostatními surovinami uvaříme, na závěr zahustíme strouhaným perníkem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivča
|23. 5. 2006 11:13
dnes zkusim kombinaci s tou smetanou a uz se tesim na vysledek..snad se povede.-))vypada velmi mlsně:-)
Marsí
|19. 5. 2006 09:13
Zkusila jsem podle jednoho receptu švestkový koláč posypaný drobenkou s kokosem.....byla to bezvadná chuť.
Pavlína Svitáková
|19. 5. 2006 09:03
p.Alko,dělám švestk .koláč přesně jako vy,ale bez smetany.Ta smetana je ale bomba nápad.To vyzkouším.Díky za inspiraci !!!
Alka
|18. 5. 2006 18:47
Takovy podobny kolac vzdy byl a tale je mym oblibenym..Jen delam klasicke kynute testo z hladke mouky,rozklepu ho na plech,na to naskladam kompotovane svetky,posypu mletym makem smichanym s cukrem(zadne vareni,tak za syrova) a poliju smei kysane a sladke smetanu a tak dam zapect!!Vynikajici!!Mamka vzdy metanou jen pocakala a ty cakane kusy byly vzdy nejlepsi..takze ja soumerne roztiram po celem.. ;-) Vyzkousejte,vrela doporucuji!Vzdy a vsude neokoukamy a pak uz oblibeny.. Alka
Di
|19. 6. 2005 22:39
Varianta pro líné hospodyně: místo kynutého těsta dávám těsto jako na drobenkový koláč z 2 hrnků polohrubé mouky, necelého hrnku cukru a 125 g tuku, ze kterých se udělá drobenka. Hrnek drobenky se odebere, do zbytku se přidají 2 vejce, 3/4 prášku do pečiva a tolik mléka, aby těsto šlo vylít na plech. Makovou náplň kupuji jako polotovar (výrobek Labeta) - přidá se jen voda, eventuálně trochu výrazné zavařeniny. No a švestky a zbylá drobenka přijdou navrch. Toto těsto je úžasně rychlé - ostatně už ho někde v receptech máte.
Libuše Romančíková
|13. 6. 2005 18:54
Tento koláč z kynutého těsta znám už od mé maminky a já sama ho řadím mezi své oblíbené.Těsto někdy dělám z hladké mouky a přidávám majolku.Včera jsem jej pekla s mraženými borúvkami a byl také dobrý,ale s čerstvými a nebo mraženými švestkami je prostě nejlepší.