Koláč s agarem podle Burdy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Gábina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Koláč: žloutky ušlehat se 3 lžícemi vlažné vody do pěny, za stálého míchání přidat cukr s vanilkovým cukrem. Z bílků ušlehat tuhý sníh, dát navrch žloutkové hmoty, na to prosít mouku s práškem a opatrně smíchat metlou. Nalít do vymazané a vysypané formy průměr 26 cm (buď klasická dortová forma nebo forma na koláč s vlnkovaným okrajem) a péci v předehřáté troubě asi 15 minut při 200 °C.
2
Krém: plátkovou želatinu namočit do vody asi na 15 minut. Jahody rozmixovat, přidat jogurt a cukr. Želatinu vymačkat, zalít 3 lžícemi vařící vody a míchat do rozpuštění. Pak nalít želatinu do jahodové směsi a řádně rozmíchat. Vedle ušlehat šlehačku do tuha a opatrně smíchat s jahodovou směsí. Krém navrstvit na koláč a dát ztuhnout do ledničky.
3
Agar: do šťávy z kompotu přidat dle chuti cukr, přisypat sáček želé na dorty a zahřívat, dokud se prášek nerozpustí. Připravuji v mikrovlnné troubě a často míchám. NESMÍ SE VAŘIT! Necháme chvíli vychladnout za stálého míchání.
4
Na koláč naklademe ovoce (ananas, kivi, broskve, jahody, borůvky atd.) a zalijeme teplým agarem. Dáme opět vychladit do lednice.
5
Recept vypadá složitě, ale výsledek stojí za to. Je to náš oblíbený koláč. Občas si to urychlím, že nepeču koláč, ale koupím hotový koláčový korpus.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: