Kokosový suk

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme všechny suroviny a rozdělíme na 3 stejné díly. Do jednoho dílu vmícháme lžíci kakaa, do druhého trošku červeného barviva rozmíchaného ve lžičce vody, třetí necháme bílý. Z každého dílu utvoříme stejně dlouhý váleček, pak všechny tři válečky vezmeme a spojíme válením v jeden. S hmotou se dobře pracuje.
2
Pak nasypeme trošku kokosu na vál nebo podložku a vyválíme v kokosu, aby se na něj nalepil. Nakrájíme buď na suky jak dlouhé chceme, já balím do alobalu a po ztuhnutí krájím na šikmé plátky.
3
Je to poměrně levné - když počítáme Salko za 30,- kokos za 20,- cukru a kakaa je jen trocha a je toho hodně. Pokud vám stačí dvě barvy, rozdělte jen na dva díly a přidejte kakaa.
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Kokos Moučkový cukr Potravinářské barvivo Salko slazené
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • simona
    simona |

    6. 12. 2014 18:49

    ako mam robit valecky,ked je ta hmota tekuta?

  • Vojta
    Vojta |

    10. 11. 2013 06:54

    no kolik toho kokosu prosím :-)

  • Kokos
    Kokos |

    2. 1. 2013 20:46

    Vážení, mezi ingrediencemi chybí hlavní surovina, a to KOKOS - je uveden pouze při použití "na posypání". Jak se vám kokosový suk, :-\ bez kokosu podařilo udělat?

  • Marie L.
    Marie L. |

    21. 6. 2010 14:25

    Na obarvení jednoho dílu hmoty jsem použila dvě lžičky jahodového Tangu. Vznikla krásná červená a chuťově výrazná kombinace.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    13. 6. 2010 16:15

    Tenhle recept se tu neměl objevit:-)Teď jsem zase dělala, dala jsem kapku rumu a mňáám i se líp dělá.Mám 12 asi 10cm dlouhých ,krásných válečků.Kokos ve Sparu za 9.90,Salko v akci za 29.90 a cofeta za 10kc.A hotový koupený stojí dvacku.Jsem nadšená a omlouvám se za tu samochválu.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    9. 6. 2010 18:09

    Tak uděláno a taky snědeno.Místo cukru jsem ale dala cofetu do kávy a jsem ráda,měla jsem totiž obavu,že budou suky moc sladké a nemá to chybu.Výborně se s tím pracuje,doporučuji spíš kratší a tlustší válečky,vypadá to pak úplně jako kupované.A ještě lepší je to po pořádném ztuhnutí v ledničce.Příště (a bude to brzy) dám pro chuť kapičku rumu.

  • Irena Simonová
    Irena Simonová |

    14. 12. 2009 14:38

    no, sušené mléko s cukrem (v poměru 1:1), buď s bílkem, nebo i jen s vodou je vlastně normální modelovací cukrářská hmota, a za pomocí "namoučených" rukou v solamylu, se z toho tvaruje dobře. Co to udělá s kokosem- vyzkouším. A s tou mou hustotou je to asi přesně tak, jak píšete, paní Zdenko. díky

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    11. 12. 2009 11:57

    Maruško,moc Vám děkuji,v jednoduchosti je krása,mě by to ,bohužel,nenapadlo.Teď mám zas dilema,známá dává místo cukru sušené mléko,tak co teď. . .

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    10. 12. 2009 18:12

    Paní Zdence, já bych vážené suroviny přepočetla koeficientem k váze kokosu a salka dala méně odhadem a dle konzistence hmoty. Snad Vám to pomůže

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    10. 12. 2009 17:27

    Já myslím,Irenko,že toho kokosu je tam právě už moc,spíš bych přidala trošičku nějaké tekutiny,mléka nebo vody.Já mám zas problém ten,že u nás mají jen 200gr. balení kokosu a kvůli 50gr.kupovat dvě,když ho celý rok pak nepotřebuji se mi nechce.Poradíte mi?

  • Irena Simonová
    Irena Simonová |

    10. 12. 2009 15:26

    Nějak nejsem schopná doladit hustotu. Když chci vytvarovat váleček, tak se mi uprustřed rozpadne, přitom mám pocit, že už jsem přidala kokosu ažaž nad plán... Poraďte. Jinak chuť je výborná a já to chci udělat!!! jen už mi tečou nervy. Co dělám blbě? Zkoušela jsem to už loni, a vybouchla jsem stejně.Díky

  • Lenka Čeřovská
    Lenka Čeřovská |

    18. 4. 2009 17:48

    Moc dobré. Snesla bych méně sladké takže příště vynechám cukr. Přípravu z většího množství jsem si usnadnila použitím potravinové fólie.

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    16. 12. 2007 12:18

    no....uz su vianoce.....a kde su slubene fotky??????

  • Vladkka Nováková
    Vladkka Nováková |

    30. 9. 2007 18:14

    Tak jsem dnes zkusila tento recept a už z ochutnávání musím říci, že je výborný. Udělala jsem dvě barvy a nějak nedomyslela, že se mi ním bude v tom množství hůř pracovat, proto ostatním doporučuji raději rozdělit na menší porce a pak je spojit.Zdá se mi to praktické i z hlediska následující konzumace. Ale jinak mňam, mňam....a rychlé.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 9. 2007 08:05

    Z tohoto těsta? lze udělat i kokosky, jen nedávám cukr.Jen kokos a salko dle potřeby ,aby to bylo husté.Pak na plech kopečky a upečeme,pak namáčíme do čokolády..Jsou hned měkké.A při jedné práci máme 2 druhy cukroví.;-))PS

  • Jolana Janková
    Jolana Janková |

    26. 9. 2007 14:52

    No prča to je, to je pravda, ale taky to rychle mizí. Ale co, hlavně, že jim chutná.

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    26. 9. 2007 14:09

    Taky říkám , že cukroví je nejlepší před Vánocemi.Peču hodně a nebráním našim žroutům , aby si na něj chodili,i návštěvám a sourozencům dávám na stůl k posezení ,potom je přes Vánoce už každý přeslazený a přežraný z domu i z návštěv , a tak si Vánoce člověk prodlouží.To musí být prča,jak u vás koušou ty kokosové kusy....

  • Anonym
    Anonym |

    26. 9. 2007 13:57

    Právě u nás jsou to kokosové kmeny, takže krájíme na plátky. Ale abych pravdu řekla, že pokud je nedělám utajeně na vánoce, tak každý si vezme kus do ruky a kouše.... a to je super. Jana

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    26. 9. 2007 12:04

    Vidíš Jani,to mě nenapadlo s čokoládou .A jak krájíš? Na plátky jako já, nebo děláš klasické suky?

  • Anonym
    Anonym |

    26. 9. 2007 11:01

    A politý čokoládou je super! Jana

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    26. 9. 2007 10:48

    Díky Marsí za jedničku,teď jsem se vrátila z pekárny a musím říci , že suky co do podoby byly úplně stejné jako ten náš.Višňová nebo domácí šťáva bude supr , ale já domácí nemám , a kupovaná je také chemie.Ale když také děláš stejně , tak znáš , jak malinko toho bretonu je na celou dávku.Opravdu jen na špičku nože.

  • Marsí
    Marsí |

    26. 9. 2007 09:37

    Mohu potvrdit, že toto je opravdu výborné, dělám již několik let o vánocích a také barvím bretonem, ale myslím, že ta višňová domácí šťáva nebo možná kapka griotky by nebyla špatná...:-)já dávám za 1

  • Jana Nesvadbová
    Jana Nesvadbová |

    22. 9. 2007 15:43

    Breton bych nepoužila- zase chemie, té je všude dost- dávám i do růžových polev na moučníky i do tohoto výborného kokosového suku - podle potřeby na obarvení domácí malinovou nebo višnovou štávu-barva je dokonalá i výborná chuť

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    22. 9. 2007 14:20

    Jani,breton je barvivo- dala jsem to za pomlčku.

  • Oskarka Nová
    Oskarka Nová |

    22. 9. 2007 12:04

    taky to musím zkusit, moje dcera ho miluje

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    22. 9. 2007 11:42

    Co to je cukrářský breton? Já to taky miluji a zase se najdou lidi,kteří řeknou,že je to příliž sladké! Ale kokosový kmen je skrátka sladký a já to chci zkusit!Jana

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    21. 9. 2007 14:19

    jéje to musim zkusit, manžel to miluje, to se bude oblizovat...teda, jestli se to povede :o)

Abecední seznam: