• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Kokosový suk
    Napište svůj komentář k receptu

    Kokosový suk

    autor: šárka tkáčová
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Kokosový suk
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        plechovka salko slazené
      • 100
        g moučkový cukr
      • 1
        lžíce kakao nebo trochu teplé čokolády na vaření
      • potravinářské barvivo červený cukrářský breton
      • kokos na posypání

    Postup přípravy receptu

    1
    Smícháme všechny suroviny a rozdělíme na 3 stejné díly. Do jednoho dílu vmícháme lžíci kakaa, do druhého trošku červeného barviva rozmíchaného ve lžičce vody, třetí necháme bílý. Z každého dílu utvoříme stejně dlouhý váleček, pak všechny tři válečky vezmeme a spojíme válením v jeden. S hmotou se dobře pracuje.
    2
    Pak nasypeme trošku kokosu na vál nebo podložku a vyválíme v kokosu, aby se na něj nalepil. Nakrájíme buď na suky jak dlouhé chceme, já balím do alobalu a po ztuhnutí krájím na šikmé plátky.
    3
    Je to poměrně levné - když počítáme Salko za 30,- kokos za 20,- cukru a kakaa je jen trocha a je toho hodně. Pokud vám stačí dvě barvy, rozdělte jen na dva díly a přidejte kakaa.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kokosový krémeš

    Kokosový krémeš

    Kokosový koláč

    Kokosový koláč

    Kokosový dort

    Kokosový dort

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • simona
      simona | 6. 12. 2014 18:49

      ako mam robit valecky,ked je ta hmota tekuta?

    • Vojta
      Vojta | 10. 11. 2013 06:54

      no kolik toho kokosu prosím :-)

    • Kokos
      Kokos | 2. 1. 2013 20:46

      Vážení, mezi ingrediencemi chybí hlavní surovina, a to KOKOS - je uveden pouze při použití "na posypání". Jak se vám kokosový suk, :-\ bez kokosu podařilo udělat?

    • Marie L.
      Marie L. | 21. 6. 2010 14:25

      Na obarvení jednoho dílu hmoty jsem použila dvě lžičky jahodového Tangu. Vznikla krásná červená a chuťově výrazná kombinace.

    • zdenka supolova
      zdenka supolova | 13. 6. 2010 16:15

      Tenhle recept se tu neměl objevit:-)Teď jsem zase dělala, dala jsem kapku rumu a mňáám i se líp dělá.Mám 12 asi 10cm dlouhých ,krásných válečků.Kokos ve Sparu za 9.90,Salko v akci za 29.90 a cofeta za 10kc.A hotový koupený stojí dvacku.Jsem nadšená a omlouvám se za tu samochválu.

    • zdenka supolova
      zdenka supolova | 9. 6. 2010 18:09

      Tak uděláno a taky snědeno.Místo cukru jsem ale dala cofetu do kávy a jsem ráda,měla jsem totiž obavu,že budou suky moc sladké a nemá to chybu.Výborně se s tím pracuje,doporučuji spíš kratší a tlustší válečky,vypadá to pak úplně jako kupované.A ještě lepší je to po pořádném ztuhnutí v ledničce.Příště (a bude to brzy) dám pro chuť kapičku rumu.

    • Irena Simonová
      Irena Simonová | 14. 12. 2009 14:38

      no, sušené mléko s cukrem (v poměru 1:1), buď s bílkem, nebo i jen s vodou je vlastně normální modelovací cukrářská hmota, a za pomocí "namoučených" rukou v solamylu, se z toho tvaruje dobře. Co to udělá s kokosem- vyzkouším. A s tou mou hustotou je to asi přesně tak, jak píšete, paní Zdenko. díky

    • zdenka supolova
      zdenka supolova | 11. 12. 2009 11:57

      Maruško,moc Vám děkuji,v jednoduchosti je krása,mě by to ,bohužel,nenapadlo.Teď mám zas dilema,známá dává místo cukru sušené mléko,tak co teď. . .

    • Marie Svobodová
      Marie Svobodová | 10. 12. 2009 18:12

      Paní Zdence, já bych vážené suroviny přepočetla koeficientem k váze kokosu a salka dala méně odhadem a dle konzistence hmoty. Snad Vám to pomůže

    • zdenka supolova
      zdenka supolova | 10. 12. 2009 17:27

      Já myslím,Irenko,že toho kokosu je tam právě už moc,spíš bych přidala trošičku nějaké tekutiny,mléka nebo vody.Já mám zas problém ten,že u nás mají jen 200gr. balení kokosu a kvůli 50gr.kupovat dvě,když ho celý rok pak nepotřebuji se mi nechce.Poradíte mi?

    • Irena Simonová
      Irena Simonová | 10. 12. 2009 15:26

      Nějak nejsem schopná doladit hustotu. Když chci vytvarovat váleček, tak se mi uprustřed rozpadne, přitom mám pocit, že už jsem přidala kokosu ažaž nad plán... Poraďte. Jinak chuť je výborná a já to chci udělat!!! jen už mi tečou nervy. Co dělám blbě? Zkoušela jsem to už loni, a vybouchla jsem stejně.Díky

    • Lenka Čeřovská
      Lenka Čeřovská | 18. 4. 2009 17:48

      Moc dobré. Snesla bych méně sladké takže příště vynechám cukr. Přípravu z většího množství jsem si usnadnila použitím potravinové fólie.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 16. 12. 2007 12:18

      no....uz su vianoce.....a kde su slubene fotky??????

    • Vladkka Nováková
      Vladkka Nováková | 30. 9. 2007 18:14

      Tak jsem dnes zkusila tento recept a už z ochutnávání musím říci, že je výborný. Udělala jsem dvě barvy a nějak nedomyslela, že se mi ním bude v tom množství hůř pracovat, proto ostatním doporučuji raději rozdělit na menší porce a pak je spojit.Zdá se mi to praktické i z hlediska následující konzumace. Ale jinak mňam, mňam....a rychlé.

    • Anonym
      Anonym | 27. 9. 2007 08:05

      Z tohoto těsta? lze udělat i kokosky, jen nedávám cukr.Jen kokos a salko dle potřeby ,aby to bylo husté.Pak na plech kopečky a upečeme,pak namáčíme do čokolády..Jsou hned měkké.A při jedné práci máme 2 druhy cukroví.;-))PS

    • Jolana Janková
      Jolana Janková | 26. 9. 2007 14:52

      No prča to je, to je pravda, ale taky to rychle mizí. Ale co, hlavně, že jim chutná.

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 26. 9. 2007 14:09

      Taky říkám , že cukroví je nejlepší před Vánocemi.Peču hodně a nebráním našim žroutům , aby si na něj chodili,i návštěvám a sourozencům dávám na stůl k posezení ,potom je přes Vánoce už každý přeslazený a přežraný z domu i z návštěv , a tak si Vánoce člověk prodlouží.To musí být prča,jak u vás koušou ty kokosové kusy....

    • Anonym
      Anonym | 26. 9. 2007 13:57

      Právě u nás jsou to kokosové kmeny, takže krájíme na plátky. Ale abych pravdu řekla, že pokud je nedělám utajeně na vánoce, tak každý si vezme kus do ruky a kouše.... a to je super. Jana

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 26. 9. 2007 12:04

      Vidíš Jani,to mě nenapadlo s čokoládou .A jak krájíš? Na plátky jako já, nebo děláš klasické suky?

    • Anonym
      Anonym | 26. 9. 2007 11:01

      A politý čokoládou je super! Jana

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 26. 9. 2007 10:48

      Díky Marsí za jedničku,teď jsem se vrátila z pekárny a musím říci , že suky co do podoby byly úplně stejné jako ten náš.Višňová nebo domácí šťáva bude supr , ale já domácí nemám , a kupovaná je také chemie.Ale když také děláš stejně , tak znáš , jak malinko toho bretonu je na celou dávku.Opravdu jen na špičku nože.

    • Marsí
      Marsí | 26. 9. 2007 09:37

      Mohu potvrdit, že toto je opravdu výborné, dělám již několik let o vánocích a také barvím bretonem, ale myslím, že ta višňová domácí šťáva nebo možná kapka griotky by nebyla špatná...:-)já dávám za 1

    • Jana Nesvadbová
      Jana Nesvadbová | 22. 9. 2007 15:43

      Breton bych nepoužila- zase chemie, té je všude dost- dávám i do růžových polev na moučníky i do tohoto výborného kokosového suku - podle potřeby na obarvení domácí malinovou nebo višnovou štávu-barva je dokonalá i výborná chuť

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 22. 9. 2007 14:20

      Jani,breton je barvivo- dala jsem to za pomlčku.

    • Oskarka Nová
      Oskarka Nová | 22. 9. 2007 12:04

      taky to musím zkusit, moje dcera ho miluje

    • Jana Remková
      Jana Remková | 22. 9. 2007 11:42

      Co to je cukrářský breton? Já to taky miluji a zase se najdou lidi,kteří řeknou,že je to příliž sladké! Ale kokosový kmen je skrátka sladký a já to chci zkusit!Jana

    • Katka Maršálková
      Katka Maršálková | 21. 9. 2007 14:19

      jéje to musim zkusit, manžel to miluje, to se bude oblizovat...teda, jestli se to povede :o)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
    Moučníky Zákusky Syrové Vánoce Výjimečný den Oslava Levně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Kokos Moučkový cukr Potravinářské barvivo Salko slazené
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vepřový jazyk na česneku

    Vepřový jazyk na česneku

    Dietní jablečný závin

    Dietní jablečný závin

    Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

    Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

    Slaný závin s plísňovým sýrem

    Slaný závin s plísňovým sýrem

    Olejové koláčky naší babičky

    Olejové koláčky naší babičky

    Bábovka kávová

    Bábovka kávová

    Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

    Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

    Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

    Zavařenina z višní a ořechů s…

    Kynutá skořicová bábovka

    Kynutá skořicová bábovka

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    48
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    47
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    42
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    29
    Palačinky
    Palačinky
    29
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…

    Sledujte nás

    AHA.cz Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    AHA.cz Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    AHA.cz Deník Aha! 27.2.2021

    Deník Aha! 27.2.2021

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Dáma.cz Podívejte se na foto: Takhle odlišně vypadají ženské vagíny

    Podívejte se na foto: Takhle odlišně vypadají ženské vagíny

    Ženy.cz Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Maminka.cz Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Reflex.cz ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Jak získat zahradu k pronájmu: Máte tyto 3 možnosti

    Jak získat zahradu k pronájmu: Máte tyto 3 možnosti

    • Recepty.cz
    • Kokosový suk
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí