Karbanátky se sýrem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Belith76

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg mleté maso - míchané
    • 2
      ks vejce
    • 120
      g sýr
    • 3
      lžička petrželová nať
    • 2
      lžička koření na mleté maso
    • 1
      špetka pepř mletý (ale spíš podle chuti)
    • 1
      lžička sůl (opět podle chuti)
    • 2
      lžička vegeta (nejlépe ta míchaná směs s mořskou řasou)
    • 3
      lžíce strouhanka (podle toho, jak moc je směs po promíchání řídká)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso si vyndáme do větší misky. Přidáme obě celá vějce a řádně promícháme. Poté přidáme veškeré koření a petrželovou nať a opět pěkně zapracujeme. Koření (pepř, sůl, směs na sekanou či mletá masa a vegetu dáváme podle vlastní chuti a zvyklostí). Nakonec zapracujeme nastrouhaný sýr a podle toho, jak je směs řídká, doplníme strouhankou. Řádně propracovanou směs necháme cca 10 minut odpočnout. Poté vytvarujeme karbenátky (velikost podle vlastního uvážení), které obalíme ve strouhance a smažíme na větším množství sádla.
2
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo šťouchané brambory (nejlépe se sádlem a petrželkou) anebo bramborová kaše.

Komentáře k receptu

  • Pecanltm
    Pecanltm |

    30. 9. 2014 13:48

    Jak tam může někdo napsat přidáme vegetu? :-$

  • X
    X |

    14. 5. 2012 13:03

    Říká se jim holandské karbanátky nebo řízky