Kapustové kouličky s mletým telecím

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kapusta hlávka - asi 1,2 kg
    • 250
      g mrkev
    • 1
      svazek pórek
    • 1
      svazek kerblík
    • 1
      svazek petrželka hladká
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      g mleté maso - telecí
    • 50
      g máslo přepuštěné
    • 300
      ml zeleninový vývar
    • 125
      g zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustu očistíme a oddělíme 12 listů, které blanšírujeme asi 2 minuty a dáme okapat na utěrku. Zbylou kapustu nakrájíme na kousky.
2
Polovinu mrkve nakrájíme na proužky, druhou na kostky. Pórek nakrájíme na kolečka, petrželku a kerblík jemně nasekáme.
3
Mleté telecí prohněteme s kostkami mrkve, pórkem, kořením, solí a pepřem. Rozdělíme na kapustové listy a zabalíme tak, aby vznikly kouličky (nejlepší je balit tak, aby nejtvrdší část žebroví listu byla nahoře).
4
Máslo ohřejeme v hrnci, kapustové kuličky opečeme, přidáme nakrájenou kapustu a proužky mrkve, zalijeme zeleninovým vývarem. Dusíme přikryté 12-15 minut.
5
Kouličky vyjmeme ze šťávy, vmícháme zakysanou smetanu, povaříme a dochutíme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.