• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • K3 - kuře, kari, kukuřice
    Napište svůj komentář k receptu

    K3 - kuře, kari, kukuřice

    autor: kristi
    0.0
    moje hodnoceni
    4.9
    hodnotilo: 8
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    K3 - kuře, kari, kukuřice
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g kuřecí maso steaky
      • 1
        ks cibule
      • 1
        lžíce rostlinný olej
      • 1
        lžíce kari
      • sůl
      • pepř mletý
      • vegeta
      • 1
        plechovka nakládaná kukuřice menší
      • 1
        dl smetana (nemusí být)

    Postup přípravy receptu

    1
    Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a opečeme kuřecí maso, nakrájené na kostky. Okořeníme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a necháme dusit doměkka. Zahustíme 1 lžící mouky rozmíchané ve vodě, provaříme alespoň 7 minut. Nakonec do omáčky vsypeme kukuřici a můžeme zjemnit smetanou.
    2
    Pokrm podáváme s rýží, navrch přizdobíme - např. nakrájenou pórkovou natí, zelenou petrželí atd. Můžeme zvolit samozřejmě i jinou přílohu.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Šťavnaté kari kuře

    Šťavnaté kari kuře

    Kukuřice v alobalu

    Kukuřice v alobalu

    Kari kuře v trojobalu

    Kari kuře v trojobalu

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Tereza B
      Tereza B | 3. 9. 2010 18:04

      Dnes jsem to uvařila příteli na oběd a oba jsme si hodně pochutali :) Kdo má rád kari a kukuřici, bude spokojen :)

    • Frantiska :)
      Frantiska :) | 10. 5. 2008 17:24

      Pane Josef T. velmi doporucu knihu Massimo Montanari> Hlad a hojnost. Dejiny stravovani v Evrope. NLN 2003 Rozsiri vam to obzory je to velmi tenka knizka

    • Zora Manasová
      Zora Manasová | 10. 5. 2008 16:29

      Ako milovníčka nielen histórie viem, že kukuricu používali v Amerike dávno pred jej objavením Európanmi. A dodnes ju používajú oveľa viac, než my - napríklad z nej robia aj múku. A, mimochodom, aj rajčiny boli pestované dlho len ako ozdoba, lebo belosi v Amerike boli presvedčení, že sú jedovaté. Až verejná konzumácia a prežitie stravníka presvedčila aj ostatných, že sú jedlé a dobré.

    • Alena Folkmanová
      Alena Folkmanová | 8. 2. 2008 21:02

      Mě je ten recept sympatický a určitě do něj jdu. Já se snažím kukuřici procpat skoro do všeho, protože jí miluju a neřeším z jakého kontinentu která přísada pochází. Ono totož pane Jozef brambory na halušky jsou taky z Ameriky. Ale koukám že to už tu je psáno. Důležité je aby se vám při přečtení receptu sbíhaly sliny :-)

    • Barbora Pospichalova
      Barbora Pospichalova | 9. 4. 2007 14:42

      Moc dobre a rychle nasi male to taky chutnalo moc doporucuju.

    • Lucie Jirmanová
      Lucie Jirmanová | 26. 1. 2007 17:28

      Jednoduché a dobré,zvláště pro nás zaměstnané a vhodné i pro malé děti.Jak jsem si všimla i u komentářů u jiných receptů tak pan Jozef T. je evidentně odborník "na všechno". :-))))

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 24. 1. 2007 06:53

      Pán Jozef, netvrdite, že pred 10 rokmi u nás kukuricu nikto nepoužíval, vy možno nie, ale to neznamená , že ani ostatní nie. U nás sa kukurica používala a používa často a už moja babička ju v kuchyni používala hodne, pretože bola na to zvyknutá z detstva. A to sa písalo 19. stor. Mimochodom, aj zemiaky, ktoré prišli z Ameriky ako píše pani Edita, sa na našom území rozšírili len vďaka tomu, že Mária Terézia ich nariadila dekrétom konzumovať, pretože ľudia zomierali od hladu. Dovtedy ich nikto nechcel jesť. A nevadí to, však ? Mimochodom, aj v Indii, kde si kari mieša každá domácnosť sama, je kombinácia kukurice a kari. Dnes už asi ťažko nájdete jedlá striktne pochádzajúce z jedného kontinentu.

    • Di
      Di | 23. 1. 2007 19:41

      To snad vadí? Hlavně když nám ta kukuřice chutná. Čím si myslíte, že byly po přivezení do Evropy brambory? Celá dvě století pouze okrasnou rostlinou. Teprve v 18.století se začaly jíst a stejně jako kukuřice vyřešily problém s opakujícími se hladomory. No a dneska tvoří většinu příloh, dělají se z nich hranolky, krokety, knedlíky, kaše i sladká jídla a moučníky. Vadí to snad někomu?

    • Jozef T.
      Jozef T. | 23. 1. 2007 17:49

      P. Nemcová, moznoze môj príspevok nebol vsetkým dostatocne zrozumitelný. Snazil som sa "zaobalit" potraviny do nezlúcitelnosti z dôvodov vzdialených kontinentov. V skutocnosti sa jednalo o kukuricu, ktorá az do obdobia velkého hladu v 30-tych rokoch 20. st. v USA bola len krmovinou pre osípané.

    • Ivka
      Ivka | 21. 1. 2007 19:23

      Já přidávám také nakrájený pomeranč a trošku chilli, máme raději pikantní. Je to také výborné.

    • Edita Nemcová
      Edita Nemcová | 20. 1. 2007 11:50

      Myslím, že je množstvo jedál, ktoré vznikli kombináciou ingrediencií z viacerých kontinentov a vôbec im to neubralo na chuti. Len tak na okraj, základnou súčasťou bryndzových halušiek, ktoré spomínate, sú strúhané zemiaky, ktoré sa do Európy dostali z amerického kontinentu. Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že kombinácia tejto "americkej" suroviny s našou slovenskou bryndzou chutí znamenite.

    • Jana Povolná
      Jana Povolná | 19. 1. 2007 19:35

      to přeci nevadí...zkusit se má všechno :-) ... a když chutná,tak je mi úplně jedno odkud která surovina pochází :-)

    • Jozef T.
      Jozef T. | 19. 1. 2007 16:34

      Po prvý raz vidím kombináciu dvoch svetadielov v jednom tanieri - curry (Ázia), kukurica (Amerika). Nezdalo by sa Vám trochu nezvycajné dat napr. do bryndzových halusiek avokádo? Tak totizto vyzerá kombinácia s kukuricou... Chápem, ze treba vymýslat nové recepty, ale myslím si, ze vsetko má urcité hranice. Pred 10-15 rokmi u nás kukuricu nikto nepouzíval a teraz ju nájdete aj v palacinkách!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
    Maso Drůbeží Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kari Kuřecí maso Nakládaná kukuřice Pepř mletý Rostlinný olej Smetana Sůl Vegeta
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vepřové bavorské závitky

    Vepřové bavorské závitky

    Kynutá bábovka s kakaem

    Kynutá bábovka s kakaem

    Dietní pečené kuře s rýží

    Dietní pečené kuře s rýží

    Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

    Zavařenina z višní a ořechů s…

    Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

    Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

    Bochánky z odpalovaného těsta

    Bochánky z odpalovaného těsta

    Salát z červeného zelí IV.

    Salát z červeného zelí IV.

    Jahodové řezy se zakysanou smetanou

    Jahodové řezy se zakysanou smetanou

    Makovník, Makovec

    Makovník, Makovec

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    151
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    37
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    31
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    27
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    24
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Dokonale vyfoukané vlasy: Jak docílit perfektního účesu sama doma?

    Dokonale vyfoukané vlasy: Jak docílit perfektního účesu sama doma?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Reflex.cz Babiš chce zrušit státní maturity. Začíná školství sesedat z parního stroje?

    Babiš chce zrušit státní maturity. Začíná školství sesedat z parního stroje?

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    • Recepty.cz
    • K3 - kuře, kari, kukuřice
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí