Jižanské kotlety

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: u.f.o.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřové kotlety
    • olej na opékání
  • Marináda
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      dl pomerančový džus
    • 2
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,5
      lžička bazalka sušená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce smícháme sojovou omáčku s pomerančovým džusem, olejem, utřeným česnekem, špetkou soli, pepřem a bazalkou.
2
Nasekané kotlety naklepeme, okraje nařízneme, vložíme do připravené marinády a necháme přes noc v chladu marinovat.
3
Uleželé kotlety opečeme zprudka na rozpáleném oleji po obou stranách, zalijeme zbytkem marinády a dopečeme do měkka.
4
Příloha: vařené nebo opékané brambory nebo rýže.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MartikK
    MartikK |

    17. 3. 2011 15:54

    Výborné, maso je z marinády krásně křehké a chuťově perfektní. Možná vyzkouším i v "grilovací sezoně" :)

  • Aninka
    Aninka |

    10. 7. 2006 20:58

    To musí být dobrý.To o víkendu zkusím.

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    10. 7. 2006 10:09

    Jejda - tohle vyzkouším. Vždycky jsem se bála přidávat do masa pomerančový džus, ale je to mňamka.