Jihočeské zelňáky podle Věry Martinové

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: mamina74

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme těsto husté jako na bramborové knedlíky, vyválíme, vykrajujeme kolečka (nebo libovolné tvary) a pečeme na plechu v troubě.
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kmín Kysané zelí Mléko Sádlo Sůl

Komentáře k receptu

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    31. 3. 2006 16:52

    To jsem ráda, že chutnaly! Ono záleží taky na msožství sádla ve škvarcích, když jsou hodně vymačkané...jsou tím pádem sušší a naopak.

  • jitka
    jitka |

    23. 3. 2006 17:08

    právě jsem dopekla,jen jsem dávala víc mouky ,ale vyválet nešli,tvarovala jsem je v rukách.Chutnají skvěle!

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    8. 3. 2006 12:08

    Výš najdete ještě jeden recept - Zelné placičky jednoduché. Ty jsou skutečně velmi jednoduché, rychlé, skvělé. V tomto receptu - opravdu musí být ty škvarky, jinak je to strašně moučnaté a sušší. Takže určitě vyzkoušejte oba recepty a nebudete zklamaná! Doufám!

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    8. 3. 2006 12:01

    Vyzkoušený recept mám, jen bez škvarků. To jsem pak smažila na pánvi, aby nebyly suché. Myslím, že se škvarky to bude ještě lepší.

  • Denisa
    Denisa |

    8. 3. 2006 10:20

    Ja delam zelnaky tak, ze pridam kysane zeli do testa na klasicke bramboraky - tak pul na pul. Ty mi (i ostatnim) moc chutnaji..

  • Vendy
    Vendy |

    8. 3. 2006 09:41

    Paní Aleno,máte vyzkoušený tento recept? Jsou opravdu dobré? Hledám nějaký moc dobrý recept na zelňáky a chtěla bych je zkusit,tak prosím dejte vědět.

Další doporučené recepty: