Jahodový závin II.

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozválíme na plát, strouhanku pomalu orestujeme dozlatova na másle a necháme ji úplně vychladnout. Potom ke strouhance přidáme cukr a vejce, všechno dobře promícháme a rozprostřeme na plát těsta (ne úplně do krajů). Potom na strouhankovou náplň naskládáme jahody nakrájené na poloviny.
2
Mražené jahody necháme napřed roztát. Závin svineme a nakonec potřeme trochou rozšlehaného vejce. Pečeme asi 30 minut na pečícím papíře nebo vymaštěném plechu v předem vyhřáté troubě.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jahody Listové těsto Máslo Strouhanka Vejce

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    23. 10. 2006 07:14

    Zaujala ma tá strúhanka, tak som to vyskúšala. Pridala som ale 1 vanilkový cukor. Závin bol veľmi dobrý. Myslím, že tá plnka by sa hodila pre tých, čo majú alergiu na orechy.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: