Žloutky utřeme s cukrem, postupně zašleháváme vodu,mouku a úplně naposled sníh. Pečeme na 160 °C, dokud piškot jemně nezrůžoví.
2
Ušleháme smetany s cukrem a potřeme vychladlý piškot. Poklademe půlenými jahodami a polejeme želatinou z prášku, já používám Dr. Oetker červenou. Necháme ztuhnout.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Samcová
|29. 6. 2008 15:55
Dneska jsem je udělala, jsou výborné. Podle Pavly jsem jahody rozmixovala, ale místo želatiny jsem je uvařila s pudinkem (želatina na sladko nám moc nejede). Nechala jsem pudink pak zchladnout a teprve potom jsem ho rozetřela na šlehačkovou náplň. Jahod jsem dala hodně, po rozmixování toho bylo 3/4 l a vodu jsem dolila do litru. Použila jsem 2 pudinky, měla jsem strach jestli to nebude moc husté, ale je to naprosto v pohodě. Chuťově vynikající.
Marie
|29. 6. 2008 12:05
Tyto řezy dělám již několik let jako kiwi řezy, včera jsem dělala s broskvemi a jahodami. Také si nejdříve ušlehám šlehačku a pak teprve zamíchám zakysané smetany. je to výborný zákusek, obzvlášť teď v létě.
Dana M.
|28. 6. 2008 23:45
Shodou okolností jsem také dnes dělala - korpus jsem slabě potřela jahodovou marmeládou, na to jsem dala 2 tvarohy utřené s cukrem, pokladla jahodami a zalila červenou želatinou....vzala jsem cebou na návštěvu a do hodiny se po něm jen zaprášilo...A před týdnem jsme dělala totéž ale s malinami - rovněž mňamózní záležitost...
Mata
|28. 6. 2008 19:13
Výborný letný zákusok. Riadila som sa radou a najprv som ušľahala šľahačku a potom som pridala zakysanů smotanu.
Pavla
|26. 6. 2007 06:13
výborný recept,dělám něco obdobného,ale jahody rozmixuji a vařím se želatinou,chutná nám to tak víc.
Pavla
|26. 6. 2007 06:12
výborný recept,dělám něco obdobného,ale jahody rozmixuji a vařím se želatinou,chutná nám to tak víc.
Pavla
|26. 6. 2007 06:11
výborný recept,dělám něco obdobného,ale jahody rozmixuji a vařím se želatinou,chutná nám to tak víc.
Anonym
|19. 6. 2007 12:21
Toto je podobný recept jako kiwi řezy.Já ušlehám šlehačku s 1 vanilkovým cukrem a ztužovačem a 2 zakysané smetany do toho jen zlehka zamíchám.Je to krásně tuhé.Evam
Ňulinka -
|19. 6. 2007 10:16
Ano,smíchat a šlehat trochu déle.Není to úplně tuhé,ale želatina a lednice to doladí.
helena nová
|19. 6. 2007 09:28
šlehačku a zakysanou smetanu smíchat a šlehat dohromady? stuhne to ?