Jahodové řezy VIII.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g cukr krystal
    • 5
      ks vejce
    • 2
      lžíce voda
    • 750
      g jahody
    • 2
      ks jahodový pudink
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g máslo (Zlatá Haná, Perla) - každý dle své chuti
    • 1
      ks čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr krystal, vejce, horkou vodu šleháme do pěny, pak přidáme olej, mouku, prášek do pečiva, zlehka promícháme a vlejeme na plech, který je vymazaný a vysypaný moukou a dáme na chvilku péct do růžova. Upečený necháme vychladnout.
2
Jahody rozmixujeme, přidáme pudinky, pořádně metlou rozmícháme, aby nebyly hrudky a uvaříme klasickým způsobem a dáme vychladnout. Máslo a cukr moučka vyšleháme do pěny a zamícháváme k vychladlé pudinkové hmotě, toto natřeme na vychladlý piškotový korpus a povrch polejeme čokoládou. Dáme do lednice ztuhnout. Pak krájíme na kostky asi 5x5 cm, nahoru stříkneme kopeček šlehačky, ozdobíme půlkou jahody a lístkem máty.
3
Je to velmi lahodný a osvěžující zákusek.

Komentáře k receptu

  • Handula
    Handula |

    24. 7. 2006 13:19

    pudinky uvaříme v těch rozmixovaných jahodách?