Jadranské řezy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
  • 1. těsto
    • 1
      balíček listové těsto Rozpůlíme a upečeme 2 pláty
  • 2. těsto
    • 5
      ks vejce
    • 180
      g cukr
    • 80
      g mleté ořechy
    • 4
      lžíce hrubá mouka
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • Krém
    • mléko 1/2 litru
    • 5
      lžíce hrubá mouka
    • 300
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Poleva
    • čokoláda Rozpuštěná
    • mleté ořechy Nebo drcené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky a cukr utřeme do pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy a sníh z bílků. Upečeme na papíře nebo na vymazaném a vysypaném plechu.
2
**Uvaříme:** 1/2 litru mléka, 5 lžic hrubé mouky a vychladíme. Po vychladnutí vyšleháme s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem.
3
**Vrstvíme:** listové těsto, polovina krému, ořechové těsto, druhá polovina krému, listové těsto. Polijeme čokoládou a posypeme ořechy. Necháme uležet do druhého dne.

Komentáře k receptu

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    8. 6. 2009 10:48

    Dělávám tento krém také z hrubé mouky a je výborný. Někdy do horké kaše hned po odstavení vmíchám na kousky nalámanou čokoládu, v horké kaši se krásně rozpustí a máte krém čokoládový :-)

  • Irena Strehleová
    Irena Strehleová |

    2. 6. 2009 17:27

    Tento krém dělám do různých řezů s přidáním ořechů,kakaa atd.Dávám na půl litru mléka 3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky a 1 vrchovatou lžíci vanilkového pudinku.Zkuste to, je to dobré.

  • Monika T
    Monika T |

    1. 6. 2009 23:55

    Nakoľko tam ide iba 5 lyžíc múky,myslím si, že by tam zásadný rozdiel nemal byť.

  • Marta Kropáčová
    Marta Kropáčová |

    1. 6. 2009 20:17

    To muze byt dobre,dam si to do oblibenych a vyzkousim.Akorad me mate ten krem,ja jej vzdy delala s hladke mouky-napr.v metrovem hrbete.Je mezi tim nejaky rozdil,co se tyka mouky?