Jablkový dezert po anglicku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks jablka
    • skořice
    • javorový sirup nebo cukr
  • Těsto
    • 1,5
      hrnek polohrubá mouka
    • 1,5
      hrnek ovesné vločky
    • 0,5
      hrnek cukr
    • 250
      g máslo
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do máslem vymazaného pekáče poskládáme na plátky nakrájená jablka, polijeme javorovým sirupem nebo posypeme cukrem, okořeníme skořicí (můžeme přidat rozinky, kokos, strouhané oříšky, apod). Vypracujeme mazlavé těsto a namačkáme rovnoměrně na jablka. Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě (el. 175 °C) 35-45 min.Je to vynikající, jednoduché a rychlé!

Komentáře k receptu

  • MartinV
    MartinV |

    1. 3. 2007 19:01

    Do podobných "jablečnin" se mi osvědčilo přidat pro chuť 1-2 lžíce třtinové melasy.

  • Adél
    Adél |

    1. 3. 2007 16:17

    Teď koukám, jaký "zázrak" jsem zplodila! Hypermarketách!! Samozřejmě hypermarketech. Omlouvám se všem. Asi zatmění, či co :-)

  • Adél
    Adél |

    1. 3. 2007 15:53

    Amálko, javorový sirup je k dostání v hypermarketách, možná i supermarketách a v každé zdravé výživě :-)

  • amalie
    amalie |

    1. 3. 2007 15:32

    Bylo to dobré,trochu to vůní a chutí připomínalo jak řekl malý "müsli", ale zdálo se mi to moc sladké, i když jsem ubrala cukr,který jsem použila hnědý,ale to je asi každého na chuti. Tak jsem po upečení jablka pokapala limetkou a bylo to hned fain a více dle naší chuti.Příště ty jablka pokapu ještě před pečením.Děkuji za rychlý,dobrý a vcelku (s použitím jen ovesných vloček a místo cukru medu) i zdravý recept.Ještě jsem se chtěla zeptat kde se dá koupit javorový sirup,děkuji moc.

  • autorka Zdenka
    autorka Zdenka |

    18. 10. 2006 14:27

    Promiňte, Ivo, že odpovídám až teď. Používám standartní pekáč na kuře a hrnek 250 ml. Jinak musím říct, že s javorovým sirupem je to mnohem lepší než s cukrem. Krásně to zkaramelizuje.

  • Iva
    Iva |

    22. 9. 2006 08:01

    Recept vypadá lákavě, jen bych ráda věděla, jak velký pekáč použít a zda hrnek znamená 3 dcl...Děkuji!

  • autorka Zdenka
    autorka Zdenka |

    13. 9. 2006 11:58

    Já jsem to prostě počeštila pro širší veřejnost, je to samozřejmě Apple Maple Crumble Pie a správně tam má být hnědý cukr (cane), rolled oats (druh oves. vloček), jablka Granny Smith, obyč. mouka (rozlišují pouze obyč mouku nebo s kypřícím práškem) a servírovat se to má teplé.

  • Jířa
    Jířa |

    11. 9. 2006 20:44

    Dělám stejný crumble - jen do těsta nedávám mouku (jen vločky) a cukr hnědý (pro lepší pocit:-)). Lze přidat i oříšky.. Je to vynikající jak teplé tak studené!

  • mishabv
    mishabv |

    11. 9. 2006 17:55

    a jak jste v anglii sehnal(a) polohrubou mouku?