Italský salát z plátků rajčat a mozzarelly

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mozzarella
    • 280
      g rajčata
    • 160
      g cuketa
    • 4
      ks bageta
    • 30
      g česnek
    • 100
      g listový špenát
    • 50
      g listové saláty - mix
    • 15
      g bazalka
    • 1
      dl olivový olej extra Virgin
    • 50
      g máslo
    • 20
      g piniové oříšky
    • 0,5
      dl medové balsamico
    • 12
      ks olivy
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdřív si uděláme špenátové pesto - v olivovém oleji rozmixujeme (ponorným mixérem) špenátové listy a polovinu dávky česneku, přidáme pinie, znova rozmixujeme, dochutíme solí a čerstvým pepřem, nakonec necháme vychladit v lednici.
2
Pak si vyrobíme česnekové bagetky – do povoleného másla přidáme druhou polovinu (utřeného) česneku, nasekanou bazalku a trochu soli; vše promícháme a tímto česnekovo - bazalkovým máslem potřeme obě poloviny rozkrojené bagetky (podélně), bagetku pečeme na 180 stupňů celsia asi 5 minut.
3
Cuketu nakrájíme na tenké plátky, jemně osolíme a opečeme na pánvi (nebo tálu), taktéž nakrájíme na o něco širší plátky mozzarellu a rajčata, takto připravené plátky všech surovin klademe na sebe v pravidelném pořadí až nám vznikne prokládaná věž, kterou můžeme ozdobit čerstvými lístky salátů (dubák, frizé, rucola…), dále dekorujeme tento pokrm olivami, připraveným pestem a balsamicem, jak se nám líbí, nakonec přidáme upečenou bagetku.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: