Hedvábný koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 120
      g máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Těsto
    • 30
      g hladká mouka
  • Krém
    • 1
      ks bílý jogurt
    • 100
      g cukr krupice
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 30
      g hladká mouka
  • Drobenka
    • 60
      g máslo
    • 70
      g polohrubá mouka
    • 60
      g cukr krupice
    • skořice
    • broskve Nektarinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme těsto a necháme alespoň 1 hodinu v lednici. Formu na koláč vymažeme a vysypáme moukou. Těsto do formy natlačíme, propícháme vidličkou a pečeme 20 minut při 180 °C. Broskve (nektarinky, meruňky) oloupeme, nakrájíme na prochladlý korpus a potřeme krémem. Opět vložíme do trouby a necháme ztuhnout (asi 20 minut při 180 °C).
2
Koláč posypeme drobenkou a pečeme posledních 15-20 minut.

Komentáře k receptu

  • Gábina H
    Gábina H |

    27. 8. 2007 09:55

    Koláč je moc dobrý, jen jsem do náplně místo žloutků a mouky přidala trochu pudinku.Pekla jsem se švestkami, moc to všem chutnalo.