Hadrovka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • podravka
    • máslo
    • hladká mouka
    • vejce
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Asi ve 2 litrech vody povaříme 2 lžíce podravky. Mezitím na másle uděláme řídkou tmavší jíšku do které přidáme min. 5 vajec. Promícháme tak, aby zůstaly velké různorodé neforemné kusy (připomínající hadry).
2
Toto vsypeme do povařené podravky, přidáme petrželku nebo pažitku najemno nasekanou a krátce povaříme. Kouzlo chuti polévky spočívá v tom, že se musí máslo lehce přepálit a jíška musí být tmavší. Možno kombinovat se zeleninou a různě přidávat.
3
Pozn. autora: V dobách normalizace velmi chutná a levná polévka.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • MONIKA
    MONIKA |

    6. 5. 2006 11:48

    polevka je dobra pridala jsem jarni zeleninu a nema chybu.Rychla jednoducha chutna.

  • zdenek andel
    zdenek andel |

    1. 5. 2006 14:04

    Já do této polévka dávám čerstvou jarní zeleninu a potom nemá chybu.

  • Lucka z Prahy
    Lucka z Prahy |

    6. 2. 2006 10:15

    já 1/3jíšky vrazím do polévky a ze 2/3 hadry udělám,navíc přidávám zeleninu a masox.Je výborná a naučila mě ji až tchyně.