• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Francouzská tradiční cibulová polévka
    Napište svůj komentář k receptu

    Francouzská tradiční cibulová polévka

    autor: Ef1412
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 27
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Francouzská tradiční cibulová polévka
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 4
        ks cibule podle množství osob - na každou jednu
      • 2
        lžíce máslo
      • 2
        lžíce hladká mouka kolik másla tolik mouky
      • 1
        l hovězí vývar
      • 3
        špetka mořská sůl
      • 2
        špetka pepř celý
      • 3
        ml červené víno nebo brandy, toho ale méně
      • 4
        plátek toastový chléb

    Postup přípravy receptu

    1
    Cibuli nakrájíme na proužky nebo na kolečka (na kolečka lépe) a na mírném plameni ji smažíme na másle. Když cibule změknou a ještě nejsou hnědé, zasypeme je moukou a mícháme, aby se mouka pěkně osmažila.
    2
    Poté přidáme vývar, ideálně pravý hovězí, ale může být i z kostky. Přidáváme ho STUDENÝ a po troškách a stále mícháme. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a přikryté vaříme na mírném ohni 30 minut.
    3
    Kdo má rád, může do polévky přidat trochu vína nebo brandy, zvýrazní to chuť polévky (nepřidáváme na konci vaření, ale cca 10-15 minut před koncem, aby se alkohol vyvařil).
    4
    Při servírování vyložíme talíř nebo misku velkým plátkem toastového chleba, nalijeme polévku a nakonec posypeme Guyerem (v krajním případě nahradí ementál, ale nedoporučuji to) nebo parmazánem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Cibulová polévka

    Cibulová polévka

    francouzská polévka

    francouzská polévka

    Cibulová polévka se sýrem

    Cibulová polévka se sýrem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Mourek
      Mourek | 26. 8. 2016 18:42

      Jakýkoli recept, kde je připuštěné přidat chemický bujón je neprofesionální a amatérský paskvil. Červené víno do pravé cibulačky nepatří. Ajajaj, lidé na web pověsí cokoli a nazývají to receptem.

    • LukášT
      LukášT | 4. 7. 2016 11:34

      Opravdu někdo přidává do francouzské cibulové červené vímno?!!! Proboha tam patří jedině bílé!!! O:-) O:-)

    • Katerina
      Katerina | 26. 7. 2015 13:24

      My ji mixovali, protoze jsme nechteli zahustovat mokou. Dve tretiny mixovane (je to hustsi) plus tretina pridana dovnitr. Mne to chutnalo, hutne, vyborne. Chleba jsme davali a zapekali navrch se syrem

    • bararich8 | 8. 7. 2015 21:25

      Výborná a jednoduchá! ;-)

    • bararich8 | 8. 7. 2015 21:24

      Výborná a jednoduchá! ;-)

    • Bara
      Bara | 17. 5. 2015 11:11

      Cibule bude rozmixovana... ;-)

    • Markéta
      Markéta | 28. 1. 2015 11:32

      Vynikající

    • Markéta
      Markéta | 28. 1. 2015 11:31

      Vynikající

    • P
      P | 19. 1. 2015 23:27

      Co se stane kdyz cibuli rozmixuji?

    • Bouton
      Bouton | 28. 5. 2014 18:03

      u servýrování mi teče kref z vočí.

    • anet
      anet | 25. 1. 2014 12:06

      Dělali zme to staťkou a mě to moc chutnalo :-)

    • Gramatika.cz
      Gramatika.cz | 25. 10. 2013 17:21

      Pěkný recept, až na gramatické hrubky. "po trochách" bych ještě zvládla, ale servýrovat je trochu moc. :-( ;-)

    • DandulkaD | 18. 8. 2012 00:09

      Vařila jsem dnes poprvé a je luxusní, mňam :-P

    • zlobiq | 20. 4. 2012 19:26

      výtečná polévka, vařím podle tohoto receptu casto, děkuji.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky
    Polévky Oběd Vaření Francie Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Hladká mouka Hovězí vývar Máslo Mořská sůl Pepř celý Toastový chléb
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    Tvarohové smaženky jako dezert

    Tvarohové smaženky jako dezert

    Těstoviny brokolice ham a mňam

    Těstoviny brokolice ham a mňam

    Jablečné koláčky z listového těsta

    Jablečné koláčky z listového těsta

    Cuketa na smetaně II.

    Cuketa na smetaně II.

    Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou

    Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…

    Domácí chléb z pekárny

    Domácí chléb z pekárny

    Almnüsse (smažené koblížky)

    Almnüsse (smažené koblížky)

    Těsto na domácí chleba

    Těsto na domácí chleba

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    28
    Palačinky
    Palačinky
    27
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    16
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    15
    Bramboráky
    Bramboráky
    15
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně

    Zajímavé články

    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    AHA.cz Deník Aha! 26.2.2021

    Deník Aha! 26.2.2021

    Dáma.cz Milenky a lásky Ladislava Štaidla: Jitka Zelenková, Dara Rolins i Iveta Bartošová

    Milenky a lásky Ladislava Štaidla: Jitka Zelenková, Dara Rolins i Iveta Bartošová

    Dáma.cz 6 znamení zvěrokruhu, která dokáží číst energii a auru druhých. Patříte mezi ně?

    6 znamení zvěrokruhu, která dokáží číst energii a auru druhých. Patříte mezi ně?

    Ženy.cz Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Maminka.cz Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Reflex.cz Bohumil Pečinka: Hygienik jako nový James Bond

    Bohumil Pečinka: Hygienik jako nový James Bond

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Jak získat zahradu k pronájmu: Máte tyto 3 možnosti

    Jak získat zahradu k pronájmu: Máte tyto 3 možnosti

    • Recepty.cz
    • Francouzská tradiční cibulová polévka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí