Florentýnky II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 175
      g cukr
    • 75
      g med
    • 150
      ml smetana
    • 125
      g máslo
    • 175
      g mandlové lupínky - loupané nebo sekané mandle
    • 100
      g slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Svaříme cukr s medem, máslem a smetanou. Za stálého míchání asi 5 minut vaříme. Přimícháme mandle a semínka. Plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj tuto hmotu. Rozetřeme do stejnoměrné vrstvy a dáme péct do vyhřáté trouby do zhnědnutí. Necháme jen mírně vychladnout a hned krájíme tvary. Po úplném vychladnutí můžeme namáčet v čokoládě. Ale je to dost sladké a dobré i bez ní.

Komentáře k receptu

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    10. 4. 2010 10:17

    Máme rádi Florentýnky kupované z Polska. Tyto jsou jim hodně podobné, jenom místo mandlí je v nich kromě slunečnice, sezam a dýňová semínka. Zkoušela jsem, byly moc dobré, jenom příště dám málo šlehačky.Lepší jsou když jsou pěkně vypečené. Dělala jem kolečka, bohužel se mi roztekly - Polské jsou pečené ve formičkách. Poradí mi někdo?