Flambované ovoce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      dl hnědý rum
    • 2
      ks jablka
    • 2
      ks pomeranč
    • 2
      ks banány
    • 1
      lžíce cukr
    • máslo
    • skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ovoce nakrájíme na malé kousky (banány na kolečka). Použijeme pánev s malým okrajem. Do prostřed pánve dáme cukr, který budeme pomalu zahřívat dokud se nerozpustí. Jakmile bude cukr rozpuštěný, přidáme máslo. Až se máslo rozpustí, přidáme ovoce, které chvilku prohřejeme. Pak zalijeme rumem. Pánev nakloníme tak, aby jsme měli šťávu u okraje pánve a tento okraj necháme nad plamenem zahřívat tak dlouho, dokud se šťáva nezapálí. Pánev vrátíme do normální polohy a touto hořící šťávou ovoce přeléváme.
2
Až vyprchá alkohol, plameny zhasnou a můžeme podávat.Jednodušší způsob pro zapálení šťávy je ten, že ji zapálíme sirkou, ale není to ono. Do plamenů můžeme po troškách přisypat skořici (opravdu jen trošku).

Komentáře k receptu

  • Jakub Valenta
    Jakub Valenta |

    8. 12. 2006 19:55

    Možná bych tam přidal ještě néjakou štávu.