Filé zapečené s bramborem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • rybí file
    • brambory
    • celer
    • pórek
    • žampiony
    • sůl
    • kmín
    • paprika - sladká mletá
    • zakysaná smetana
    • grilovací koření
    • eidam sýr
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oškrabeme a nakrájíme je na plátky silné asi 1 cm. Dáme je do vymazaného pekáče, posolíme, pokmínujeme a přidáme trochu mleté papriky a promícháme. Dáme je do trouby (180 °C) péct na 20-30 min.
2
Když jsou brambory měkké, položíme na ně filé, které jsme předtím osolili a pokapali citronovou šťávou. Filé pečeme 10-20 minut. Mezitím nakrájíme pórek, celer nastrouháme na hrubém struhadle, slijeme žampiony a vše malinko osmažíme na ojeli.
3
Zalijeme kysanou smetanou, přidáme trochu grilovacího koření, soli a pepře. Směs dáme na filé a zasypeme nastrouhaným sýrem, který necháme v troubě rozpustit a zrůžovět.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.