Dušená červená řepa s jablkem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g červená řepa
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks jablka 1-2
    • 40
      g máslo
    • citronová šťáva
    • sůl
    • 1
      lžička škrobová moučka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablko a červenou řepu oloupáne a nakrájíme na nudličky. Cibuli drobně posekáme, zpěníme na másle, přidáme červenou řepu, podlijeme sklenicí vody, osolíme a dusíme. Když změkne, přidáme na nudličky pokrájené jablko, citronovou šťávu a dusíme doměkka.
2
Pak zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody a krátce povaříme. Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    22. 11. 2006 07:50

    Nejsem sice autorka, ale řekla bych, že se dělaá z řepy čerstvé, kterou podusíte.

  • Marketa Marca
    Marketa Marca |

    21. 11. 2006 16:50

    Prosím autorku o zodpovězení - dělá se tento recept z čerstvé řepy, nebo uvařené ? Děkuji.