Čokoládovo-vanilkový bochníček

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 225
      g máslo
    • 225
      g cukr krupice
    • 275
      g hladká mouka
    • 4
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • vanilková esence půl lžičky
    • 3
      lžička kakao
    • 2
      lžíce horká voda
  • Poleva
    • 25
      g máslo
    • 15
      g kakao
    • 3
      lžička mléko
    • 100
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pečícím papírem vyložíme 1kilovou bochníkovou formu.
2
V míse umixujeme máslo, cukr, mouku, sůl, kypřící prášek, vejce, mléko a vanilkový extrakt do jemné směsi. Polovinu oddělíme do jiné mísy. V malé misce smícháme horkou vodu s kakaem a přidáme do jedné poloviny těsta a zamícháme.
3
Lžící dáme těsto do formy, náhodně, aby se nám vytvořil mramorový vzor a pečeme cca 50 minut na 160°C. Upečený necháme vyhladnout.
4
Na polevu si nad vodní lázní smícháme máslo, kakao, mléko a cukr a polijeme náš bochníček.
5
Jako dekoraci můžeme použít cukrové motýlky, kytičky, kousky bílé čokolády, barevnou rýži, kuličky, co vás napadne, co máte doma.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.