Čokoládovo-smetanové řezy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ivka6

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g bílá čokoláda
    • 750
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      balení ztužovač šlehačky
    • 1
      lžíce kakao
    • 6
      žloutek
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      balení sušenky be-be hnědé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. 500 ml šlehačky vyšleháme dotuha se dvěma ztužovači šlehačky a odložíme do chladničky.
2
Žloutky ušleháme s práškovým cukrem a postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládu a ušlehanou šlehačku.
3
Formu vyložíme jemnou průsvitnou fólií. Na její dno rozložíme Be-Be sušenky, které potřeme krémem. Na krém opět rozložíme sušenky a znovu krém, dokud formu nenaplníme.
4
Potom formu přikryjeme fólií a odložíme na 4 hodiny do mrazáku. Před podáváním opatrně odstraníme fólii, koláč vyklopíme a ozdobíme zbylou šlehačkou vyšlehanou se stužovačem a kakaovým práškem.

Komentáře k receptu

  • Ostružina Lesní
    Ostružina Lesní |

    9. 3. 2008 12:48

    to má být zmrzlé ? nebo jen vychlazené? Za 4 hod v mrazáku vznikne zmrzlina.