Cibulačka z Provence

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      cibule
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      dl červené víno
    • hladká mouka
    • 2
      vejce
    • 2
      rohlík
    • máslo
    • 2
      česnek
    • sůl
    • petrželka
    • 1,5
      l drůbeží vývar
    • 50
      g sýr tavený
    • pepř mletý
    • 0,5
      lžička provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na kolečka dáme do hrnce spolu s 1 dl vody a olejem. Uvedeme do varu a dusíme, až je voda vydušená. Zaprášíme lehce moukou a podlijeme vývarem. Přidáme červené víno, sůl a provensálské koření. Povaříme asi 10 minut. Pak dáme do polévky rozvařit tavený sýr nakrájený na menší kousky. (Pomůžeme si rozšleháním metlou). Vejce rozšleháme vidličkou a vlijeme do vroucí polévky. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
2
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme a utřeme s máslem. Touto směsí lehce potíráme kolečka rohlíků po obou stranách. Rozložíme na plech s pečicím papírem a dáme do středně vyhřáté trouby opéct dozlatova. Na talíři použijeme tousty jako vložku a dozdobíme sekanou petrželkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    4. 2. 2012 12:51

    Právě obědvám a přesto, že mi ujela ruka s pepříkem tak můj 3 letý syn baštil až měl boule za ušima!! a to jen tak něco nesní....a proto velké díky autorovi!!!:-) mňamka

  • masllo
    masllo |

    28. 8. 2011 19:25

    výborná!!! Už jsem ji připravoval několikrát, vyzkoušelo jí už několik mých přátel a vždycky byly pozitivní ohlasy. Bez autorských práv šířím recept úspěšně dál :-)

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    28. 4. 2010 14:24

    Moc dobrá polévka a recept. Díky, je to za 1.

  • Mata Jureková
    Mata Jureková |

    9. 4. 2010 20:06

    Taky moc chutnala... Dávám za jedna:)

  • Eva Hromádka
    Eva Hromádka |

    16. 5. 2009 12:27

    Právě ji obědvám a musím uznat, že je to dobrota. Příjemná kombinace samých dobrých chutí. Já jsem trošku víc česneková než cibulová, tak mě stejně nejvíce chutnaly ty opečené tousty s česnekem. Ale dohromady fakt bašta.

  • Hedvika Vávrová
    Hedvika Vávrová |

    21. 1. 2009 18:17

    Vynikající cibulačka. První, kterou jsem v životě jedla a hned nadchla mě i celou rodinu. Rohlíkové topinečky k tomu opravdu sedí. Rozleženou do druhého dne jsme jí ještě neměli šanci vyzkoušet-vždy hned zmizela. ;-)

  • Martin Z
    Martin Z |

    30. 10. 2008 11:56

    Je to bezvadny, posmakli jsme si vsichni. Mel jsme malinko obavu z toho vina, ale hodilo to jemny smak, takze za jedna.

  • Martina Vítková
    Martina Vítková |

    6. 9. 2008 14:24

    Nejlepší cibulačka o jsem kdy jedla :o)

  • Helena Görnerová
    Helena Görnerová |

    8. 12. 2007 19:12

    Vařila jsem, uspěla jsem, provněla byt a tak se k ní stále vracíme. Fakt bomba!

  • Jana Čížková
    Jana Čížková |

    26. 2. 2007 23:43

    Vynikající, lepší ještě "rozležená" ohřívaná druhý den.

  • Jana Čížková
    Jana Čížková |

    26. 2. 2007 23:42

    Vynikající, lepší ještě "rozležená" ohřívaná druhý den.