Chorvatské Fritule

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: j.g

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V trošce vody uvaříme jablko a brambor do měkka. Brambor a jablko rozmačkáme na těsto. Přidáme mouku, vejce, cukr, špetku soli, skořici, rum a vlažnou vodu. Propracujeme těsto tak, aby mělo hustotu těsta na lívance. Necháme vykynout. Po vykynutí vpracujeme do těsta rozsekané ořechy. Pomocí ruky a lžičky tvoříme malé kuličky a to tak, že si dáme těsto do dlaně a stlačením ruky se nám mezi palcem a prstem udělá kulička. Tu pomocí ve vodě namočené lžičky vložíme do oleje. Smažíme na rozpáleném oleji. Osušíme na ubrousku, klademe na talíř a hojně posypeme práškovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: