• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Buchta s děsně dobrou polevou
    Napište svůj komentář k receptu

    Buchta s děsně dobrou polevou

    autor: Danuše Bednářová
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Buchta s děsně dobrou polevou
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 300
        g cukr krupice
      • 350
        g polohrubá mouka
      • jedlá soda
      • 2
        lžíce kakao
      • 1
        vejce
      • 0,50
        l kefír
      • 2
        dl rostlinný olej
    • poleva
      • cukr krupice
      • 100
        g máslo
      • 3
        lžíce voda 2-3
      • 3
        lžíce kakao 2-3
      • 1
        lžíce hnědý rum

    Postup přípravy receptu

    1
    Sypké ingredience na buchtu smícháme dohromady v míse, přidáme vejce, olej a kefír. Vše rychle zpracujeme, vytvoříme řídké těsto, které nalijeme do vysypaného pekáče s vyšším okrajem. Pečeme při 170 °C cca 30 minut (podle druhu trouby a vlastních zkušeností).
    2
    Mezitím si připravíme polevu: do rozehřátého másla přidáme všechny ostatní přísady a lehce prošleháme.
    3
    Po upečení ještě horkou buchtu v pekáči polijeme polevou a necháme vychladnout. Na tomto koláči je nejdůležitější poleva. Lze ji použít na jakékoli perníky či buchty. Koláč je pak krásně vláčný a s použitím pískového cukru se vytvoří na povrchu koláče lesklá krusta.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kakaová buchta s polevou

    Kakaová buchta s polevou

    Hrnková buchta s kokosem a polevou

    Hrnková buchta s kokosem a polevou

    Blesková jablečná buchta s polevou - píchaná

    Blesková jablečná buchta s polevou -…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Želvička | 11. 2. 2012 09:24

      Buchta je výborná, dávám za 1. Jen jsem ubrala trochu cukru, do buchty jsem dala 200 g a přidala jsem vlašské ořechy (příště dám i rozinky) a do polevy jsem dala 150 g cukru a přidala jsem víc rumu, 3 lžíce.

    • Marie Svobodová
      Marie Svobodová | 20. 11. 2009 19:54

      Cukru jsem podstatně ubrala do těsta 180gr na polevu 150 gr, rumu dala víc a buchta skutečně neudělala ostudu svému názvu, moc dobré

    • Lucie
      Lucie | 3. 8. 2007 10:00

      Dělám podobnou polevu, jen do ní místo vody dávám mléko a přidávám lzičku kukuřičného nebo bramborového škrobu - lépe pak drží na buchtě. Na polevu sypu kokos nebo strouhané vlašské ořechy. Chutná celé rodině!

    • Andora
      Andora | 26. 10. 2006 15:33

      Vypadá to dobře, jen toho cukru (přes půl kila v jedný buchtě) oj,oj, zkusím alespoň tu polevu

    • Anonym
      Anonym | 25. 10. 2006 08:48

      Chtěla bych potvrdit, že je opravdu moc dobrá.

    • Lenka Piskova
      Lenka Piskova | 28. 8. 2006 09:09

      Tuhle polevu dělávám taky, jen dávám míň cukru (200g) a přídávám trochu víc rumu :o) můžu potvrdit, že je fakt skvělá!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Jedlá soda Kakao Kefír Máslo Polohrubá mouka Rostlinný olej Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tatarský biftek II.

    Tatarský biftek II.

    Jablečný štrůdl

    Jablečný štrůdl

    Banánový chlebíček

    Banánový chlebíček

    Guláš v papiňáku

    Guláš v papiňáku

    Řízky v ovesných vločkách

    Řízky v ovesných vločkách

    Řízky naruby - na zelenině (leču)

    Řízky naruby - na zelenině (leču)

    Maso v zelenině z pečícího sáčku

    Maso v zelenině z pečícího sáčku

    Bylinkový králík na žampionech

    Bylinkový králík na žampionech

    Babiččiny palačinky

    Babiččiny palačinky

    Doporučujeme

    35 minut
    Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou

    Zapečené baby papriky s mletým…

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    39
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    33
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    32
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    31
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…
    31
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš

    Zajímavé články

    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…

    Sledujte nás

    AHA.cz Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    AHA.cz Veronika Gajerová (57) z Ordinace: Záchrana před novými dluhy!

    Veronika Gajerová (57) z Ordinace: Záchrana před novými dluhy!

    AHA.cz Nedělní Aha! 17.1.2021

    Nedělní Aha! 17.1.2021

    Dáma.cz Vánoce ještě nekončí: Co vařit na Boží hod a na Štěpána

    Vánoce ještě nekončí: Co vařit na Boží hod a na Štěpána

    Dáma.cz Legíny do města: Jak je nosit, s čím je vkusně zkombinovat a kde je koupit?

    Legíny do města: Jak je nosit, s čím je vkusně zkombinovat a kde je koupit?

    Ženy.cz 3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    Maminka.cz To se nedá jíst, stěžují si mámy v porodnicích. Co jste dostaly na talíř vy?

    To se nedá jíst, stěžují si mámy v porodnicích. Co jste dostaly na talíř vy?

    Reflex.cz Vzestup anticovidových stran: Pandemie koronaviru se stává „palivem“ populistických stran

    Vzestup anticovidových stran: Pandemie koronaviru se stává „palivem“ populistických stran

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    • Recepty.cz
    • Buchta s děsně dobrou polevou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí