• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Brambory jak příloha
    Napište svůj komentář k receptu

    Brambory jak příloha

    autor: Pastis
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 8
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Brambory jak příloha
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 800
        g brambory
      • 2
        lžíce olivový olej
      • 5
        stroužek česnek vymačkaný nebo 2 lžíce granulovaného
      • 2
        lžíce oregáno
      • sůl na dochucení

    Postup přípravy receptu

    1
    Brambory ponecháme ve slupce, pečlivě umyjeme a nakrájíme na osminky, nebo čtvrtky, podle jejich velikosti. Dáme je do velké mísy, posypeme česnekem a rukama obracíme, až česnek pokryje všechny kousky. To samé uděláme s olejem. Nakonec přidáme oregáno a znovu propracujeme. Kousky takto připravených brambor nasypeme na plech pokrytý pečícím papírem a dáme do trouby předehřáté na 225´°C. Pečeme, až jsou brambory měkké a zlatavé. Vůně česneku a oregána provoní kuchyni. Hodí se ke všem pečeným masům.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Brambory na paprice jako příloha

    Brambory na paprice jako příloha

    Hubnoucí brambory - salát nebo příloha

    Hubnoucí brambory - salát nebo příloha

    Květákový nákyp jako příloha

    Květákový nákyp jako příloha

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • lucia
      lucia | 28. 1. 2014 15:41

      výborný recept, ja zvyknem použiť zemiaky od McCain natur polmesiačiky v šupke, trošku ich opražím na oleji a dochutím podľa vlastnej chuti, poprípade s nejakou zeleninkou a dajú sa napichovať a máte z nich šašlik.

    • dandy99
      dandy99 | 13. 10. 2012 14:24

      je to velmi dobre,akorát jsem tam dala čersvé oregano.

    • Jana V.
      Jana V. | 22. 11. 2006 11:48

      Já peču brambory bez česneku a přidávám ho až po upečení-do mísy nasypu utřený česnek,přidám plátky másla,případně kečup a promíchám.Se sklenicí mléka je to výborné i samotné bez dalších příloh.

    • hala
      hala | 22. 11. 2006 10:29

      superr recepta...

    • D K
      D K | 18. 11. 2006 18:00

      Dnes jsem udělala k obědu s pečeným kuřetem a opravdu moc dobré. ještě jsem k tomu udělala zálivku z receptu: pečené brambory vzpomínka na Berlín. Dávám za 1.

    • Pastis Petite
      Pastis Petite | 17. 11. 2006 09:09

      Paní Jano - výborný nápad s tou nivou. Zkusím zítra večer k pečené rybě s parmezánem a hruškovým kompotem. (Hrušky chutnají báječně s nivou... ;-)

    • Jana Z
      Jana Z | 16. 11. 2006 18:26

      Brambory jsem ještě před dopečením vylepšila nastrouhanou nivou a nechala rozpustit.Dávám za jedna.

    • silva rohackova
      silva rohackova | 16. 11. 2006 13:13

      Tak takhle dělám vylepšené americké brambory, jen místo oregána používám provensálské koření a to taky nemá chybu!!chválím!!

    • Jana Z
      Jana Z | 16. 11. 2006 09:55

      Jdu vařit, pak dám vědět.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
    Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Olivový olej Oregáno Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Krakonošovy drny

    Krakonošovy drny

    Bůčkové závitky se zelím

    Bůčkové závitky se zelím

    Švei-ču-žou

    Švei-ču-žou

    Plněné šunkové řízečky

    Plněné šunkové řízečky

    Benediktinská vejce

    Benediktinská vejce

    Kávová poleva

    Kávová poleva

    Tuňáková pomazánka VI.

    Tuňáková pomazánka VI.

    Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

    Plněné brambory s rajčaty a…

    Lotrinský quiche

    Lotrinský quiche

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    66
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    33
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    26
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    26
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš

    Zajímavé články

    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Je to muž vhodný pro život? Zpozorněte, pokud má tyto povahové rysy

    Je to muž vhodný pro život? Zpozorněte, pokud má tyto povahové rysy

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Reflex.cz Johny Machette: Na nové sociální síti Clubhouse můžete slyšet miliardáře i Marka Prchala, zneužití je otázka času

    Johny Machette: Na nové sociální síti Clubhouse můžete slyšet miliardáře i Marka Prchala, zneužití je otázka času

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    • Recepty.cz
    • Brambory jak příloha
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí