Beránek se sušeným ovocem

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Přidáme 3/4 množství mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků. Ve zbylé mouce obalíme nakrájené ovoce a mandle a lehce vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy a pečeme zvolna asi 60 minut.

Komentáře k receptu

  • Petra Řeháčková
    Petra Řeháčková |

    17. 4. 2009 20:43

    Dobrý večer, chci poděkovat za vynikající recept, výborná chuť,vláčný..jedním slovem vynikající!!!!Tleskám!! Zkoušela jsem více receptů, ale tento nemá chybičku!! Na Velikonoce jsem pekla, snědl se během 20min.a prosili o další:-) Dnes peču opět a tento receptík posílám přátelům, jak velký měl úspěch.. Děkuji paní Vlastě:-)

  • Gita
    Gita |

    25. 3. 2008 10:54

    V pátek jsem si koupila formu a do Velikonočního pondělí jsem musela upéct tohoto beránka celkem 3x. Jeden cestoval i do Anglie a moc chutnal.Díky za recept

  • Sora King
    Sora King |

    7. 4. 2007 00:22

    Olco, vsechny pochutiny do beranka, rozinky, orechy, kandovane ovoce atd. nejdrive promichej v mouce, obali se moukou a potom ke dnu nespadnou.Jinak tento recept se mi moc libi, hned jdu vyzkouset. A Vsem preji nadherne svatky.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 4. 2007 19:10

    Krásně se mi povedl, doufám, že bude i tak dobrý, jak je krásný

  • jana
    jana |

    25. 5. 2006 10:56

    výborné

  • Zdenka z BA
    Zdenka z BA |

    2. 5. 2006 15:54

    Piekla som baránka, vynikajúci, iný an i piecť nebude.Ďakujem p.Vencová

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    2. 5. 2006 06:22

    Pekla jsem jako bábovku.Bylo to vynikající.Budu péct častěji.Dávám za 1.

  • olča
    olča |

    27. 4. 2006 10:35

    Pekla jsem na Velikonoce, dodržela přesně postupvčetně obalení ovoce v mouce. Po upečení byl na pohled moc pěkný, ale po rozkrojení bylo všechno ovoce i rozinky ve spodní části beránka. Chci se zeptat paní Vencové, jestli se jí to také stalo. Chuťově moc dobrý.

  • Alina
    Alina |

    8. 4. 2006 20:31

    Zuzo, už jsem to pekla ve velké formě na beránka

  • ZUZA
    ZUZA |

    7. 4. 2006 23:08

    Pani Vlasta, a aká veľká by mala byť tá formana tieto integrencie, ešte som to nepiekla,dnes som si formu kúpila, tak som v tom úplnenová. Ďakujem

  • Vlasta V.
    Vlasta V. |

    7. 4. 2006 19:29

    Zuzo, peču v keramické formě dvoudílné, těsto dám do spodní části a při pečení vyběhne do vrchní.

  • Zuza
    Zuza |

    7. 4. 2006 08:55

    Pani Vlasto, prosím Vás, v akej forme ste piekli beránka. Ja mám keramickú formu /tú dvojitú/,neviem či sa to tam dá. Môžte mi poradiť, v akejforme? Ďakujem

  • Kája
    Kája |

    24. 3. 2006 17:16

    Vyzkoušela jsem upéct v bábovce, bylo výborné, určitě budu dělat beránka

  • Anonym
    Anonym |

    16. 3. 2006 19:59

    Loni jsem dělala, byl výborný

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    1. 2. 2006 19:22

    Z tohohle těsta jsem pekla loni beránek a po celý rok z toho peču bábovku, vřele doporučuji

  • Verunka Sedláčková
    Verunka Sedláčková |

    27. 3. 2005 20:54

    Zkusila jsem ho upéct včera a je opravdu výborný. Určitě upeču i behem roku.

  • Karla
    Karla |

    22. 3. 2005 18:27

    Dělala jsem s čokoládovou polevou, posypaný kokosem, s mašlí atd. hezký a dobrý. Letos udělám znovu

  • Hanka
    Hanka |

    22. 3. 2005 14:17

    Fakt byl výrorný, recept, který nezklame. A s citrónovou polevou je to ještě větší pochutnání.

  • Marie Jáničková
    Marie Jáničková |

    21. 3. 2005 14:18

    Byli by tu potřeba fotky, aby osoba dělající pokrm věděla, jak ho zakončit do úplné dokonalosti.

  • Alis
    Alis |

    20. 3. 2005 19:46

    Také doporučuji, moc dobré a vláčné, peču i během roku ve formě na věnec nebo chlebíček

  • Anonym
    Anonym |

    18. 3. 2005 19:12

    Dělala jsem loni a bylo výborné!! Doporučuji

Abecední seznam: