Bažant s ořechy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks bažant
    • 100
      g slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • rostlinný olej
    • 200
      ml červené víno
    • 250
      g vlašské ořechy
    • 1
      ks pomeranč
    • 1
      ks pomerančová kůra a šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Část slaniny nakrájejte na špalíčky. Bažanty prošpikujte slaninou. Osolte je opepřete. Zbylou slaninu pokrájejte na kostičky. V pekáčku rozehřejte olej a orestujte na něm na kostičky slaninu. Přidejte bažanty a ze všech stran orestujte. Opečené bažanty podlijte vínem, pomerančovou šťávou a trochou vody. Přidejte ořechy nasekané na malé kousky a pomerančovou kůru nakrájenou na proužky. Pekáček vložte do předem vyhřáté trouby.
2
Pečte při 190 °C cca 60 minut. Když je maso téměř měkké, bažanty naporcujte a vraťte zpět do pekáčku. Přidejte k nim oloupané měsíčky ze zbylého pomeranče a dopečte doměkka.
3
Podávejte s pečenými bramborami nebo kroketami.

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    28. 10. 2010 09:13

    Tady ještě chybí šťáva a kůra z 1 pomeranče